In the flesh

No llegeixis aquesta entrada si no has vist In the Flesh o et menjaràs més spoilers dels que pots digerir

In the Flesh és una sèrie que utilitza els zombis com a excusa per exposar drames i conflictes reals. No la definiria com a una sèrie de zombis, és una sèrie amb zombis. La sèrie ens parla de l’acceptació de qui som, del rebuig de la societat cap a tot el que és diferent i d’enganyar-se a un mateix per no acceptar una realitat.

La sèrie utilitza els zombis per plantejar el tema de la homosexualitat i les reaccions d’acceptació, negació o rebuig que tenen les persones. Igual que l’excelent Black Mirror, In the Flesh fa una crítica dura i punyent cap a la societat mostrant-nos el costat més fosc de les persones.

intheflesh

Per una banda tenim en Kieren (Luke Newberry) que accepta qui és però viu atemorit per l’opinió dels qui l’envolten i que és rebutjat per la resta dels habitants del poble, l’Amy (Emily Bevan) que s’accepta i no s’amaga però es veu obligada a marxar per el rebuig i els constants atacs que rep i en Rick (David Walmsley) que, sota l’ombra d’un pare violent i tradicional, amaga qui és i s’enganya a ell mateix. La sèrie també deixa en evidència la intransigència de sectors com el religiós amb la figura del vicari del poble, un home que no dubta a incendiar els ànims dels seus feligresos per exterminar tot aquell que sigui diferent i es burla de pensaments ignorants (i estúpids) canviant les regles del joc i fent que la mossegada d’un zombi no et converteix en zombi (el contacte amb un gai no et converteix en gai).

intheflesh2

Ja des del primer capítol la sèrie té moments molt durs emocionalment com l’execució pública d’una afectada, el rebuig que reben en Kieren i l’Amy al aparèixer al bar del poble, l’intent dels pares d’en Kieren d’amagar-lo a la resta del poble o l’agressió que rep l’Amy a casa seu però el moment més dur de tota la sèrie és el desenllaç de la relació entre en Rick i el seu pare i la posterior confrontació d’en Kieren amb ell. Malgrat tot la sèrie també deixa lloc al costat amable amb l’acceptació d’en Kieren i la reconciliació amb la seva família.

Un deu sobre deu per una sèrie que s’allunya dels estereotips per fer-nos reflexionar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda