1

Intelligence

intelligence_posterL’inici d’any porta molta feina als fans de les sèries. No només és l’època de retorn de sèries que s’han aturat per Nadal, és l’inici de la mid-season, un període d’estrenes de gener a maig, que significa el retorn amb noves temporades de sèries ja conegudes (Hannibal, Sherlock, Vikings, Justified, etc.) i l’estrena de noves apostes de les cadenes (Intelligence, True detective, The killer woman, Helix, etc.). És una època de molta activitat als blogs i twitter on recomanacions, crítiques i propostes omplen els TL (les converses amb @jepsoler, @Alfdeve, @Taxidermica, @ElsBastards, @pelidavui i molts altres són dignes d’estudi).

Una de les primeres a estrenar-se és Intelligence, la nova aposta de la CBS pels thrillers conspiratius. Aposta poc comprensible si tenim en compte que la cadena ja compta amb una gran sèrie d’aquest estil com és Person of interest.

L’argument

Un micro xip implantat al cervell permet a Gabriel Vaughn (Josh Holloway) estar connectat a tota la xarxa d’informació mundial i accedir en qualsevol moment a tot tipus d’informació. Com  a part de la US Cyber Command la missió d’en Gabriel és evitar amenaces terroristes i tot tipus d’atacs als Estats Units.

Un grapat de guions per fer-ne un

Avui en dia és molt habitual que tot ens recordi a alguna cosa o altres. L’originalitat és difícil d’aconseguir i és una cosa que hem acceptat força bé, però el cas d’Intelligence va més enllà del normal.
Des del primer minut a l’últim podem trobar referents al que passa en pantalla. La primera escena de la fugida amb el salt final l’hem vist mil vegades, el moment pistola no deixa de recordar-nos a una de les millors escenes d’Indiana Jones, l’esperit Bourne és omnipresent  i així fins a omplir els 50 minuts que dura el primer capítol.

No només l’acció pateix aquesta sensació de déjà vu. Els personatges i les seves habilitats també ens sonen molt.
Gabriel Vaughn podria ben ser el fill de Jason Bourne i Carrie Wells (protagonista d’Unforgettable), té les habilitats de lluita del pare i la capacitat de visualitzar informació de la mare. Comparteix amb en Neo de Matrix la possibilitat d’aprendre habilitats amb un simple downloading i també el caràcter indisciplinat fruit d’una tragèdia familiar que tenen la meitat dels protagonistes d’acció de la història del cinema i la televisió.

intelligence

La parella de torn

Com no podria ser d’una altra manera un personatge com Gabriel Vaughn necessita un contrapunt al seu costat i és aquí on entra Meghan Ory interpretant Ridley Neal. La missió de Neal és acompanyar Vaughn i vigilar les seves accions, una funció mai vista en un acompanyant… Si Almost Human no s’hagués estrenat abans hauríem d’anar més enllà d’un mes per trobar una sèrie amb el mateix esquema.

Alguna cosa salvarem

Acostumo a donar un marge de tres/quatre capítols a les sèries que començo i poc fa pensar que Intelligence passi d’aquest límit. D’acord que està ben rodada, les escenes d’acció són correctes i la química entre els dos protagonistes fa entretinguda la sèrie però totes aquestes qualitats ja les tinc en altres sèries que em donen alguna cosa més que aquesta.

De moment aquesta mid-season no comença gaire bé.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

  1. L’acabo de veure! molt d’acord en el que dius, no inventa res, no aporta res, però es deixa veure, li donarem un marge i sinó….next! que de feinada ja en tenim!!

    Per cert les nostres converses serièfiles matineres….no tenen desperdici!

Comments are closed.