into the badlands

badlands2Si parlem d’AMC a tots ens venen al cap els zombies, Walking dead i Fear the walking dead són les estrelles actuals de la casa però la cadena de cable va més enllà d’això i aquest any té previstes dues grans estrenes. Una és Into the badlands, l’altre l’adaptació a televisió de Preacher. Per la segona encara ens queden uns mesos, la segona s’ha estrenat aquesta setmana.

Into the badlands és un producte creat buscant guanyar-se un públic concret. Fans del gènere post-apocalíptic, de les arts marcials, de Matrix, tots ells poden trobar algun element que els faci enganxar-se a Into the badlands. La sèrie és un conjunt de tòpics de diversos gèneres que poden donar lloc a un fracàs absolut o a un guilty pleasure prou digne. En resum, un producte masturbatori.

En un futur indeterminat una gran guerra va acabar amb gran part de la humanitat. Per sobre de les cendres es va reconstruir un món basat en el model feudal on no existeixen les armes de foc. Set barons controlen els seus territoris amb mà dura amb l’ajuda dels Clippers, uns extraordinaris guerrers que viuen i moren pel seu baró. De tots ells en Sunny (Daniel Wu) és el millor. El seu món es veu trasbalsat quan apareix un noi amb un símbol igual que un que conserva ell de quan era petit. Decidit a descobrir el seu passat posa en risc la seva posició per ajudar al noi qui, al seu temps, també amaga un fosc secret.

badlands3

Com podeu veure l’argument aglutina tots els tòpics hagut i per haver, però no només amb l’argument, visualment també els explota. Roba de cuir, catanes i motos de gran cilindrada acompanyen unes coreografies de lluita ben treballades i força espectaculars. La càmera lenta acompanya unes lluites pensades per ser espectaculars, no només pels moviments, les localitzacions també estan pensades per amplificar l’espectacularitat. No és el mateix una lluita a ple sol que a mitjanit sota una intensa pluja que ho amplifica tot. Into the badlands també veu molt del cinema asiàtic amb lluites extretes d’aquest tipus de cinema on els personatges semblen levitar mentre lluiten.

És aviat per dir si Into the badlands es quedarà en res o aconseguirà fer-se un lloc a la graella. Malgrat viure de tòpics i ser un producte preparat cal reconèixer que està ben feta i treballada. Nou guilty pleasure, futura sèrie de culte o fracàs espectacular? Només el temps ho dirà. Mentre recordeu la dita “There’s no God in the Badlands

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda