Iron man 3

Iron_Man_3_theatrical_posterCom a còmic mai m’ha cridat l’atenció però com a pel·lícules crec que és un dels millors encerts de Marvel. La primera Iron man va ser tota una sorpresa, era fresca, entretinguda i el paper semblava fet a mida per un Robert Downey Jr. que encaixava com un guant dins l’armadura. Era la primera pedra de l’univers que Marvel estava creant (si deixem de banda els fallits Hulks). La segona part patia el mateix mal que moltes de les seqüeles de superproduccions, es va voler fer més i millor augmentant l’espectacularitat però deixant de banda l’argument. Un entreteniment però més fluixa que la primera. Per sort Iron man es va recuperar amb Los Vengadores on tot i ser una peli coral el personatge de Robert Downey Jr. es menjava a la resta. No és d’estranyar que tothom (jo inclós) esperés amb ganes aquesta tercera entrega que es presentava com la més èpica i fosca de la saga.

El resultat? Molt més fluix de l’esperat i el desitjat. No és una mala peli però no passa d’entreteniment buit. No té força, no té emotivitat, no té èpica, no té res del que va fer gran la primera Iron man. Per aquesta entrega Jon Favreau (Zathura, Elf) deixa la cadira de direcció a Shane Black (Kiss kiss, bang bang) que per mi suspèn totalment. Com he comentat abans no em va aconseguir despertar cap mena d’emoció ni amb l’atac a casa del milionari Stark ni amb la batalla final ni amb res.

iron-man-3-03

No tot són punts negatius, com ja he dit abans la peli és entretinguda, Robert Downey Jr. segueix clavant el paper (només trontolla una mica quan ha de simular atacs de pànic), els enemics són prou interessants i Ben Kingsley està genial com a Mandarin (sobretot a la segona part) però és la peli que no dóna per més. Fins i tot trobem un moment on sembla tirar cap un estil Batman Begins (redempció, nou inic, trobar-se un mateix, etc.) però aviat es descarta la idea i queda com un vull i no puc…

La recomano per passar una estona però poca cosa més. Si Tony Stark no s’espavila una mica la resta dels Avengers li poden passar la mà per la cara molt aviat. Per cert, crec que és la peli d’Iron man on veiem menys a l’Iron man i més a en Tony Stark.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda