Jo sóc Batman 2: La broma humida

Hi ha gent amb talent i, dins d’aquest grup de gent amb talent, n’hi ha que senten una passió absoluta pel que fan. Aquest és el cas d’en David “Callahan” Ruiz. El que pot semblar una mamada sense mans a l’amic Callahan, és en realitat la constatació d’un fet objectiu. Si no em creieu feu un cop d’ull a la seva extensa filmografia i després en tornem a parlar.

La filmografia del director i guionista figuerenc va des del western clàssic de El guardià o Wendigo, al terror escatològic de La cosa del lavabo passant pel drama del magnífic curt Sense color. L’última aportació a aquesta filmografia és Jo sóc Batman 2: La broma humida, curtmetratge que torna a portar a en Callahan a la comèdia absurda, un gènere que domina a la perfecció com vam poder veure amb la webserie Scalletti. Girona connection. Un humor que és digne successor dels Monty Python i sèries actuals com Angie Tribeca o Man seeking woman.

Jo sóc Batman 2: la broma humida neix com a seqüela de Jo sóc Batman, curtmetratge que es va presentar al festival Acocollona’t de Girona i que va guanyar el premi del públic del Festival de Cotxeres de Sants del 2013. Si el primer curtmetratge era senzill i introspectiu per aquesta continuació en Callahan fa honor al codi no escrit de les seqüeles i ens ofereix una proposta més gran i millor. En Batman que interpreta en Jacint Casademont ja no està sol, aquesta vegada anirà acompanyat del seu fidel company Robin interpretat per en Marcos Fernández i un pertorbador Alfred amb les faccions de l’Ángel Amieva.

Si per a molts, Jo sóc Batman 2: La broma humida pot semblar un simple divertimento per passar l’estona, una simple mirada més enllà de l’acudit et demostra que no és així. L’humor absurd domina el curtmetratge però també ho fa la bona factura, la tècnica i la cultura cinematogràfica d’en Callahan. Un cop vist l’acudit és el moment de veure el que hi ha darrere i Jo sóc Batman 2: la broma humida demostra que en David Ruiz es pren amb la mateixa seriositat i professionalitat el més cru dels drames que el més absurd dels acudits.

Us deixo amb l’origen de tot, Jo sóc Batman i us convido a la presentació Jo sóc Batman 2: la broma humida que es farà el proper dissabte 27 de maig a les 20h a La Cate de Figueres.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda