Jo també vull una Donna

Intel·ligents, atractives, enginyoses, lleials, divertides, decidides, sexys… aquests i molts més són els adjectius que podem utilitzar per descriure les protagonistes de l’entrada d’avui. M’allunyo una mica de les entrades habituals per parlar de tres personatges que m’han robat el cor i que, casualitats de la vida, comparteixen nom. Avui tres Donnes comparteixen protagonisme.

westwingDonna Moss (The West Wing 1999-206 – 149 episodis=

El personatge
Donnatella Moss comença com assistent principal de Josh Lyman (Bradley Whitford) però al llarg de la sèrie va ascendint fins a convertir-se en Cap del Gabinet de la Primera Dama. Durant tota la sèrie manté una relació d’amor/amistat amb Josh Lyman però no és fins a la setena temporada que aquesta relació es concreta. En un capítol flashback veiem com la relació laboral i d’amistat entre Donna i Josh comença quan ella simula formar part de l’equip de campanya de Bartlet, les seves capacitats i dedicació fan que Lyman la contracti legalment.

L’actriu
Janel Moloney és una actriu nascuda a Los Angeles l’any 1969. El seu paper més conegut és el de Donna Moss a The West Wing, tan abans com després ha fet poca cosa. L’hem pogut veure a Escuela de asesinos (Guy Ferland, 2002) o Medidas desesperadas (Barbet Schroeder, 1998)

doctorDonna Noble (Doctor Who 2008 – 22 episodis)

El personatge
Donna Noble es converteix en l’acompanyant del Doctor durant la quarta temporada. En realitat la primera aparició del personatge és a l’especial de Nadal del 2006 (The Runaway Bride) però el seu personatge no apareix de forma contínua com a companya del Doctor fins la quarta temporada (2008). En els últims episodis de la temporada la Donna es converteix en un híbrid humà-Senyor del Temps però el seu cervell no té prou capacitat per gestionar tal quantitat d’informació i el Doctor (David Tennant) es veu obligat a esborrar-li la memòria per salvar-la. És coneguda com a “DoctorDonna”.

L’actriu
Catherine Tate té una llarga trajectòria en sèries i pel·lícules com a actriu i guionista. L’hem pogut veure a la sèrie Wild West, les comèdies Amor y otros desastres i en el seu propi show còmic, The Catherine Tate Show, després de Doctor Who l’hem vist a The Office (UK)

suitsDonna Paulsen (Suits 2011-... – ·8 episodis)

El personatge
Assistent personal i confident de l’advocat Harvey Specter. La Donna és molt més que l’assistent d’en Harvey, és de les poques persones que el coneixen prou per dir-li les veritats a la cara. Confident dels seus secrets, la Donna està al corrent de tot el que passa a les oficines de Pearson-Hardman

L’actriu
Sarah Rafferty és una de les habituals de sèries però sense tenir un personatge més enllà d’un capítol. Suits és la primera que li dóna l’oportunitat amb un personatge fixe.

No són les protagonistes de les sèries on actuen però sense elles cap de les tres sèries seria el mateix

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda