6

Joc de Trons – Battle of the Bastards – spoilers

El novè capítol sempre és el més esperat de Joc de Trons. The Dance of Dragons (5×09), The watchers on the Wall (4×09), The Rains of Castamere (3×09) o Blackwater (2×09) formen part de la llegenda del novè capítol de Joc de Trons i des d’ara The Battle of the Bastards també. De fet, el capítol d’aquesta setmana el podem situar, sense dificultats, entre els millors de la sèrie.

Com ja sabeu a partir d’aquest punt trobareu spoilers.

Foc

Comencem el capítol a Meereen amb una Daenerys acabada d’aterrar, just en el moment que els amos de Yunkai, Astapor i Volantis ataquen la ciutat. Deixant enrere el caràcter càndid que l’acompanyava últimament la Mare dels Dracs està cansada de negociar i decideix passar a l’acció.

got5

A lloms d’en Drogon, la Daenerys incinera vaixells esclavistes al costat dels altres dos dracs mentre en Cuc Gris degolla a dos dels Amos i l’exercit Dothraki ataca els Fills de l’Arpia. En poc més de deu minuts tot acaba i la Daenerys Targaryen aconsegueix la seva primera victòria important.
La batalla no només aporta respecte vers la Daenerys, també li aconsegueix l’obediència de la primera casa de Ponent, els Greyjoy.

Gel

El gruix del capítol es basa en la batalla entre les cases Bolton i Stark. Entre en Jon Snow i en Ramsay Bolton. Una batalla entre bastards.

got1

El primer contacte entre els dos protagonistes ens serveix per recordar el caràcter d’un i altre. En Ramsay és un malparit i en Jon és un ingenu. Fent honor al seu cognom i a la memòria del seu pare, en Jon desafia en Ramsay a un combat singular per evitar una matança innecessària. Com podiem imaginar en Ramsay declina l’oferiment, sabent-se amb un exèrcit molt superior al del bastard de Winterfell.

Qui ha deixat enrere la ingenuïtat és la Sansa, que s’enfronta al seu germà per advertir-lo de les conseqüències de menysprear les habilitats d’en Ramsay.

got4

Amb els dos exèrcits preparats ens trobem en una de les escenes claus del capítol. És d’aquelles escenes que tots sabem com acabarà però que no per això deixa d’impactar. Gran culpa d’aquest impacte la té la magnífica actuació de l’Iwan Rheon. La mort d’en Rickon és una mort anunciada (i poc plorada) però ens serveix com a detonador.

A partir d’aquest moment tot és sang, fetge i vísceres en la millor escena de batalla que hem vist en aquesta sèrie i en moltes altres. Cavalls a càmera lenta, sang, càrregues de cavalls, sang, lluites d’espasa, sang, fletxes que volen i sang, molta sang. La precipitació d’en Jon porta els seus seguidors a una situació límit que només aconsegueixen trencar gràcies a l’arribada d’en Petyr i l’exèrcit de la Casa Arryn. No era difícil pensar a qui anava dirigida la carta de la Sansa però veure’ls arribar et fa aixecar i aplaudir.

La cavalleria de la Casa Arryn esclafa amb facilitat l’exèrcit dels Bolton i a en Ramsay només li queda córrer a refugiar-se darrere els murs de Winterfell. Els Murs de Winterfell són inexpugnables però la seva porta no és rival per la fúria d’en Wun Wun. Amb en Ramsay capturat i Winterfell sota control el Nord torna a estar en poder dels Stark. 

got2

Ens queda per resoldre el pacte al qual han arribat la Sansa i en Petyr. Veient com l’hereva dels Stark resol el seu conflicte amb en Ramsay sabem que no serà tan fàcil d’ensarronar com abans. Pobre Ramsay.

La cançó de gel i foc comença a sonar i el seu títol original pren avui més sentit que mai.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

6 Comments

  1. Et faltaria comentar que a la Melisandre li queda un capítol d’expectativa de vida. Ella ja es va veure en les torres de Winterfell però no ha dit res de més enllà. Potser aquest posat que té últimament és perquè sap que ha arribat el final.

    • Faltarà veure si ho veiem diumenge vinent o queda per la següent temporada. Sóc més partidari de que saltarà a la temporada 7. La trama Winterfell la veig tancada fins l’any que ve.

  2. Pobre Ramsay? De tot menys pobre, s’ho ha guanyat a pols. Brutal el somriure final de la Samsa. sobre Melisandre, jo diria que l’últim capítol resoldrem aquest tema.

    • hehehehe és un pobre condescendent. Ell que pensava tenir-ho tot sota control i en un moment li tiren per terra tots els plans. Personalment hi ha un punt que em sap greu per que és un dels millors personatges d’aquesta temporada.

      • Si això si, és un dels millors personatges, però al final és el que sempre ha dit Martin, que no és tot pas tant complicat com ens ho fem amb les teories, per tant la lògica deia que havia de caure si o si.

  3. Personalment em va encantar el capítol; sobretot l’escena d’en Jon Snow cobert de sang a punt de morir esclafat entre els seus i sorgint finalment, com dins l’aigua a per aire. També m’alegra veure el canvi en el personatge de la Sansa i el somriure venjatiu en “acomiadar-se” d’en Ramsay, sí senyora, t’ho has guanyat.

Comments are closed.