2

Joc de Trons – Blood of my blood – Spoilers

Per fi ha arribat. La setmana que tots els gironins estàvem esperant i que justifica tot el conyàs que hem estat donant amb Joc de Trons ha arribat finalment. Si us pensàveu que fins ara havíem estat pesats, ni us imagineu què us ve a sobre a partir d’ara. A Blood of my blood, Girona s’ha mostrat amb tota la seva esplendor acompanyada d’una capa d’efectes digitals força considerable.

Com ja sabeu, a partir d’aquest punt spoilers del capítol

Endevina qui ve a sopar

got6_4No era una de les grans incògnites de Joc de Trons però és interessant veure la llar del pobre Samwell Tarly. La por del jove a tornar a casa queda justificada des del moment que coneixem el seu pare i el cregut del seu germà. Per sort a la petita Gilly li sobren ovaris per posar el cap de la Casa Tarly i el futur hereu al seu lloc. Només al final veiem com en Sam reuneix prou valor per enfrontar-se al seu pare. El robatori de l’espasa d’acer Valyrià pot ser determinant en el moment d’enfrontar-nos als Caminants Blancs. Qui saps si en Sam descobrirà com forjar noves armes d’aquest material.

Molt soroll per no res

L’Arya porta una eternitat aguantant l’innaguantable per convertir-se en membre dels Homes sense rostre però quan li posen una última prova per continuar el seu entrenament li entra càrrec de consciència i decideix triar per terra tots els seus esforços. Representa això el final de la relació entre en Jaqen i l’Arya? Tot sembla indicar que sí però veurem com avança la trama. La reacció de l’Arya em fa preguntar si calia allargar tant aquesta trama per arribar a aquest punt.

got6_3Com entrenar el teu drac

El retorn d’en Drogon era d’esperar. Podia tardar un capítol més o un capítol menys però estava clar que abans d’arribar a Meereen, la Mare dels Dracs s’havia de retrobar amb el seu primogènit. L’arribada a la ciutat amb un exèrcit de Dothrakis acolloneix al més fort però fer-ho a lloms del drac negre no deixa dubtes de les seves intencions. Daenerys ja té els seus dracs i el seu exèrcit, l’únic que li falta per tornar a Ponent és una flota de vaixells i sembla que l’Euron Greyjoy té la intenció de proporcionar-li.

L’esperat retorn

Pels lectors dels llibres era un secret a veus, pels seguidors de la sèrie segurament no tant però això no resta emoció al retorn de l’oncle Benjen. Per fer memòria hem de recordar que el germà d’en Ned Stark va desaparèixer al principi de la sèrie en una missió més enllà del Mur però mai s’havia confirmat la seva mort. El seu retorn a cavall (no en un ant) serveix per salvar a en Bran i la Meera dels caminants blancs que els continuaven perseguint. La sorpresa pels no lectors és que en Benjen Stark s’ha mig convertit en un caminant blanc. Ell mateix explica que els Nens del Bosc van ajudar-lo a sobreviure i que s’ha acabat convertint en el que molts coneixem com a Mans Fredes. Tot sembla indicar que l’oncle d’en Bran l’ajudarà en el seu camí fins a enfrontar-se a el Senyor de la Nit.

Tu eres…?

Recordeu l’Edmure Tully? No? No patiu, el 90% dels seguidors i un servidor de la sèrie tampoc. Per posar-nos al dia és el germà de la Catelyn Stark i la Lysa Arryn i l’únic hereu viu de la casa Tully. Això que pot semblar una fotesa és l’únic as a la màniga que li queda a en Walder Frey per tenir alguna importància en la lluita pel Tron de Ferro. Després de perdre Aigüesdolces a mans del Peix Negre (Brynden Tully), els Frey comencen a veure que la seva aliança amb els Lannister els està deixant en una posició força precària i la seva única opció és negociar l’alliberament de l’Edmure a canvi d’alguna cosa. El millor que li pot passar als habitants de Els Bessons és que en Walder palmi aviat i els seus hereus busquin la manera de fer-se perdona pel Nord.

Separació de poders

A la vida real política i religió sempre van de la mà tot i que sempre van separats i això és el mateix que passava fins ara a Joc de Trons. El rei regnava i era devot d’una religió però cap ordre eclesiàstic imposava la seva llei. Amb el fleuma d’en Tommen al capdavant, aquest equilibri canvia i la religió passa a formar part indivisible de la corona.Tan indivisible que l’emblema de la Fe dels Set ja s’ha incorporat a l’emblema de la Guàrdia del Rei. A aquesta unió sembla ajudar-hi la reina Margaery però veig poc creïble la seva conversió. Crec que no anirem molt equivocats si pensem que l’hereva de la casa Tyrell està esperant el moment precís per engegar a dida el seu marit i el fanàtic del Pardal Suprem.got6_2
La primera víctima d’aquesta unió entre fe i poder és el pobre Jaime Lannister que en un intent desesperat per rescatar el seu fill de les mans dels fanàtics religiosos veu com aquest l’acaba desterrant en una missió lluny de Port Reial. El Matarreis veu com amb un sol moviment perd un fill, una germana i tot el reconeixement que tenia fins al moment. Serà possible una aliança Tully/Lannister per expulsar els Pardals de Port Reial i treure en Tommen del Tron? Sembla poc possible però coses més estranyes hem vist i no hem de descartar el suport dels Frey cap als Lannister.

Port Reial m’enamora

Seria de llei fer una petició popular per adaptar el lema de “Girona m’enamora” a les noves circumstàncies. D’acord que no és el primer cop que veiem la ciutat però veure un simple carrer o una plaça no és comparable a la majestuositat que desprèn la Catedral. Sense l’ajut dels efectes especials llueix espectacular però el canvi de pla que ens mostra unes escalinates que desemboquen en una gran plaça plena de gent amb el mar a l’horitzó et deixa sense al·lè.

En definitiva, un bon capítol que ens serveix per avançar la trama i seguir situant peces sobre el tauler. La religió domina Port Reial, les cases petites es van situant a la recerca d’aliances i a l’altre costat de l’oceà un exèrcit es prepara per anar a Ponent. Joc de Trons ja ha avançat la Cançó de Gel i Foc en molts punts.

Per cert, em direu pesat però que a les 10 del matí ja trobis articles a diaris digitals i altres blogs amb titulars prou insinuants com per aixafar les sorpreses del capítol em segueix semblant de molt mal gust.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

2 Comments

  1. Fantàstic repàs. I fantàstic el repàs també als aixafaguitarres de torn amb els sopilers! Algú ho havia de dir…

    • Merci! Sobretot amb Joc de Trons les presses per ser el primer en comentar fan que diaris i blogs s’oblidin que no tothom veu el capítol a les 3 de la matinada.

Comments are closed.