Joc de Trons – El libro del Desconocido

Després d’un capítol que vaig trobar bastant fluix, Joc de Trons torna amb un bon capítol d’aquells que fa avançar la trama, ens comença a preparar el terreny pel desenllaç d’aquesta temporada i ens deixa alguna escena impactant.

Com cada setmana recordeu que a partir d’aquest punt trobareu espòilers.

House of Cards a l’estil Lannister

tyrionAquesta setmana hem tornat a tenir en Tyrion bo, aquell Tyrion intel·ligent que fa malabarismes per aconseguir els seus objectius o, com és el cas d’ara, l’objectiu que més l’hi convé. A diferència de la Daenerys, en Tyrion sap com funciona el món i és conscient que la supervivència de Meereen penja d’un fil i que Yunkai i les altres ciutats alliberades estan perdudes. Per això en Tyrion negocia un tracte amb els amos de Yunkai i les altres ciutats per abolir l’esclavitud amb un període raonable de temps. Per molt que indigni a en Cuc Gris i la Missandei, la jugada d’en Tyrion és prou bona per a tenir bon resultat.

En Tyrion fa castells de cartes amb promeses i tractes a l’espera del retorn de la Daenerys.

Torna a casa per Nadal

Ni els Set Regnes celebren el Nadal ni el retorn d’en Theon es celebra tant com ho fan als anuncis de torrons però sempre és bonic tornar a casa. Com és normal la Yara sospita de l’oportú retorn d’en Theon però aquest li deixa clar que no té cap intenció d’optar al govern de les Illes de ferro i que donarà suport a la seva candidatura. Tindrà l’hereu mutilat intencions ocultes? En Theon Greyjoy és un personatge complex i en podem esperar qualsevol cosa.

Tots contra en Ramsay

Per una banda tenim en Petyr que segueix amb les seves intrigues i aconsegueix el suport de la casa Arryn per rescatar la Sansa de les mans d’en Ramsay. Ja el teníem bastant oblidat però amb pocs segons recordem com d’inútil és en Robert Arryn. A en Petyr no li costa gaire posar el Defensor de la Vall al seu costat. Què passarà quan arribin i descobreixin que la Sansa ja no està en mans dels Bolton? I quan la Sansa es trobi de nou amb en Petyr? Sembla que en Petyr té una bomba de rellotgeria a les mans.

got2

Una mica més al Nord també surten problemes pels Bolton. Tot i que en el capítol anterior en Jon va deixar clares les seves intencions d’apartar-se de tot, no pot negar-se a ajudar la seva germana amb l’intent de recuperar Winterfell. Acompanyat dels salvatges i la Melissandre tot sembla indicar que el bastard dels Stark avançarà aviat cap a la seva antiga llar. Ara que ha trencat el jurament i canviat les regles del joc, és més aprop que mai veure un Jon Snow convertir-se en un Jon Stark.

Els pecats de Margaery

got1La teniem abandonada en una cel·la deixada de la mà de Déu però el High Sparrow no oblida i després de manipular l’inútil d’en Tommen li toca el torn a la Margaery. A diferència del Rei, la Reina no es deixa manipular tan fàcilment. El caràcter dels Tyrell es deixa veure. Encara que no li faria fàstics a un passeig de la vergonya de la Margaery Tyrell em fan més ràbia els Soldats de la Fe i espero que la jove reina aconsegueixi fugir. L’escena de la Margaery i en Loras ens deixa clar que a la casa Tyrell el caràcter pertany a les dones.

Tinc moltes ganes de veure la venjança de la Margaery quan aconsegueixi sortir del captiveri.

Daenerys Targaryen en tota la seva esplendor

got3I no em refereixo al que esteu pensant que teniu la ment bruta. No em queixaré per veure l‘Emilia Clarke tal com va venir al món però el millor d’aquest capítol és tornar a veure la Daenerys fent de Khaleesi. La que no crema fa honor al seu nom i aconsegueix posar els seus peus tots els Khalasar. Ara la Daenerys ja té l’exèrcit que necessita per dirigir-se a Ponent, només li faltarà un mitjà de transport.

Espero que aquest desenllaç també sigui el final del duet còmic format per en Daario i en Jorah.

En resum, un bon capítol on es comencen a insinuar quines seran les grans batalles d’aquesta temporada i cap on ens encaminem en el futur. A Ponent, el Tro de ferro queda una mica oblidat per centrar-nos en el control del Nord, mentre que a l’altre continent s’està preparant tot per una entrada triomfal de l’última Targaryen de cares a la setena temporada.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda