Joc de Trons – Home – Spoilers

Arriba el dimarts i és dia de Joc de Trons al blog. Aquest segon capítol ens segueix posant les coses a lloc però fent avançar bastant la trama. Retrobem personatges del primer capítol, n’introduïm de nous que teníem abandonats i n’oblidem alguns que tornarem a trobar més endavant.

Sempre s’ha dit que el novè capítol és el millor de cada temporada, molt bo haurà de ser el d’aquesta temporada per igualar el d’aquesta setmana.

A partir d’aquest punt espòilers (i aquesta setmana alguns de molt grossos)

Back to the future

got2Recordeu en Bran? És aquell nen que va impactar a tothom en el primer capítol de Joc de trons i després tothom va oblidar mentre caminava acompanyat d’una parella de germans estranys i d’un homenot que només és capaç de dir Hodor. Doncs amb en Bran arranca aquest capítol i, com si no tinguéssim prou material per endavant ho fem amb un flashback. En ell en Bran veu el seu pare i el seu oncle Benjen de joves i també veu en Hodor que en aquells temps es deia Wylis i era capaç de fer frases subordinades i utilitzar pronoms febles, però el més important i impactant és veure a la Lyanna Stark. Pels seguidors de la sèrie segurament no tindrà importància però pels lectors ha ocasionat una trempera considerable. Poc més veiem d’en Bran que segueix entrenant amb el corb de tres ulls dins de l’única cova amb porta del món.

No tothom mereix ser rei

En Robert era un putero, en Joffrey un cabró i en Tommen un gallina. Realment els Set Regnes no tenen sort amb els seus monarques. El personatge d’en Tommen és dels que provoca més indiferència de la sèrie. No té res que el faci destacar ni per bo ni per dolent i la seva trama interessa més aviat poc. L’únic bo és que ens permet veure les reaccions d’en Jaime i de la Cersei i esperar el futur enfrontament entre els Lannister i els Sparrow (la secta, no el pirata). La trama d’en Tommen també ens serveix per descobrir el poc respecte que la gent de Port Reial (King’s Landing) té per la Cersei i també com les gasta el seu nou guardaespatlles que sembla una muntanya (guiño, guiño).

Petit però amb dos collons

got3A diferència d’en Tommen, en Tyrion és un dels personatges que s’ha guanyat l’estima i admiració del públic. Llest i intel·ligent en Tyrion sempre utilitza les armes a la seva disposició per sortir-se amb la seva. Conscient de les seves limitacions físiques explota al 100% la seva intel·ligència. Tot i aquestes mancances físiques és l’únic amb prou nassos com per plantar-se davant de dos dracs sense més protecció que la paraula.
Tots sabíem com acabaria però no per això l’escena ha deixat de tenir una força brutal.

That’s what I do. I drink and I know things“, aquesta frase d’en Tyrion ja queda a la memòria de l’espectador.

Amb fills i parents així…

Les Illes de Ferro són un dels territoris més durs i inhòspits dels Set Regnes i igual de durs són els seus habitants (bé, menys en Theon que està força cardat ara mateix). Així doncs no és d’estranyar que en Balon Greyjoy segueixi convençut que pot conquerir el Nord tot i els consells en contra de la seva filla Yara. Malauradament el seu somni acaba ràpidament quan el seu germà Euron li fa un Bran en un dels ponts que uneixen el castell de Pyke. La seva filla Yara està disposada a assumir el lideratge dels Homes del ferro però resulta que són d’estil cupaire i decidiran el seu nou lider en assemblea.

got1Seguint amb el mateix titular però canviant de casa, en aquest capítol també veiem canvis a la casa Bolton. Ara mateix Ramsay Bolton és un dels personatges més odiats de Joc de Trons però també dels més interessants. La seva reacció envers el seu pare quan aquest rep la noticia del naixament d’un nou fill és soprenent i impactant, la reacció davant la mare i la criatura és més previsible però molt més impactant. El nou lideratge de la casa Bolton farà honor al seu escut d’armes (un home escorxat).

Girona m’enamora

Aquest capítol deixa clar que Girona va deixar un bon record als productors de Joc de Trons. Aquesta és l’única explicació per dividir l’escena de l’Arya i repartir-la entre el primer capítol i aquest. Res de nou respecte el que vam veure al capítol anterior.

Retorn a casa

Igual de curta que l’escena de l’Arya és la que protagonitzen la Sansa, en Theon, en Pod i la Brienne. Camí del Castell Negre, en Theon decideix que necessita separar-se del grup i tornar a casa. Qui sap si arribarà a temps a l’assemblea i intentarà optar al lideratge dels Greyjoy.

Acabant amb el misteri

got4Joc de Trons s’ha guanyat la fama de matar sense pietat a qualsevol personatge. Al llarg dels capítols hem perdut en Ned, en Robb, la Catelyn, en Tywin, en Joffrey, etc. però sembla que en Jon deu tenir amics importants perquè la seva mort només ha durat tres capítols. Si fem memòria recordarem el personatge d’en Thoros de Myr, el sacerdot de R’hllor, que havia tornat a la vida en Beric Dondarrion en múltiples ocasions. Així doncs no és d’estranyar que la Melissandre intentés fer el mateix amb en Jon. Cal felicitar el director per saber aguantar la tensió fins al final i no caure en la temptació de fer el retorn en els moments on tots esperàvem que ho fes.

Ara els salvatges ja dominen el Castell Negre amb l’ajuda dels corbs fidels a en Jon Snow, veurem què representa això i com afecta a la convivència.

En resum, un molt bon capítol on passen coses molt interessants i ens segueix preparant per a una gran temporada.

Fora del resum del capítol no puc estar-me de dir que començaria a ser hora de plantejar-nos com i i amb quines imatges il·lustrem els resums i les crítiques de sèries com Joc de Trons. Lluny de donar consells o lliçons a ningú, sí que penso que les presses per ser els primers a comentar una sèrie o pel·lícula i demostrar al món que som els més guays perquè la veiem abans que els altres ens fa oblidar que no tothom té la capacitat (o les ganes) d’estar despert fins a les 4 de la matinada per veure un capítol. Que a les nou del matí de l’endemà ja trobem crítiques, comentaris a Twitter o entrades a Facebook amb imatges que destrossen qualsevol misteri que pugui tenir el capítol em sembla demostrar que qui ho fa es preocupa més per presumir que ha estat el primer a veure-la que per la gent que pugui llegir el seu comentari. Potser alguns pensareu que jo faig el mateix amb els resums de cada capítol però considero que no és el mateix fer-ho amb un text que comença al tercer paràgraf i on s’ha avisat per activa i per passiva que conté spoilers que fer-ho amb la imatge de capçalera. En fi, ara que m’he desfogat una mica, només dir-vos que llegiu el que us vingui de gust però sobretot mireu el capítol que val molt la pena i hi surt Girona.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda