Joc de Trons – No one – spoilers

Aquesta setmana tenim un d’aquells capítols que fa avançar de cop moltes de les trames però que també ens serveix per preparar-nos pel capítol següent que, tot sembla indicar que seguirà la tradició de convertir el novè capítol en el millor de la temporada.

A partir d’aquest moment spoilers del capítol

Sandor “Meyers” Clegane

Amb més pur estil Michael Meyers de la saga Halloween en Sandor Clegane s’encarrega de donar caça als culpables de la matança del capítol anterior. Armat només amb una destral en Sandor destrossa sense compassió els culpables. Durant la primera lluita veiem un dels atacs més dolorosos que recordo haver vist en pantalla.
Era evident que el retorn d’en Sandor Clegane no podia ser només anecdòtic i la seva trobada amb en Beric Dondarrion ho demostra. No sabem quin paper jugarà la Germandat sense estandard en la lluita pel tron però un equip amb en Dondarrion i en Clegane lluitant junts té molts punts per guanyar.

Love is in the air

got1Com si es tractés d’un capítol de Cites, la tensió sexual entre la Brienne i en Jaime es podia palpar a l’ambient. Aquesta tensió sexual no resolta permet a la Brienne obtenir el permís per entrar a Aguasdulces per parlamentar amb el Pez Negro i aconseguir la seva rendició però aquest no accepta la proposta.
La negativa de rendir Aguasdulces ens permet veure un Jaime Lannister que feia temps que no veiem. La necessitat de reunir-se amb la seva estimada germana treu de dins seu aquella rabia que portava temps amagant.
La pressió d’en Jaime acaba per trencar l’Edmure Tully que decideix entregar-li el castell.

Moments abans de l’assalt la Brienne i en Podrick aconsegueixen escapar però no té tanta sort el Pez Negro. Si com indica un dels soldats, en Brynden ha mort lluitant crec que es mereixia una escena millor, si en realitat és mentida pot indicar una línia argumental que els lectors esperem des de fa temps.

Cersei desencadenada

got5Tot i estar desposseïda de qualsevol càrrec si una cosa té la Cersei Lannister és orgull i és l’únic que li queda per defensar. La declaració d’intencions amb “I choose violence” deixa clar que la Cersei ha decidit que ja n’hi ha prou de deixar-se humiliar pels Soldats de la fe.
Però no tot són bones notícies a Port Reial, el fleuma del seu fill ha decidit abolir els judicis per combat per ser un costum bàrbara (-_-‘) i frustrar així el pla de la Cersei d’utilitzar la Muntanya per salvar-se.

Es prepara la batalla

A Meereen s’han obert dues línies interessants. Per una banda tenim en Varys marxant de missió secreta, presumiblement a Ponent, ja que decideix marxar sense en Tyrion per por a ser reconegut. I per l’altre costat el retorn de la Daenerys just en el moment que els amos de les altres ciutats han decidit atacar Meereen ens prepara el terreny per la gran batalla de l’episodi nou.

Si la Mare dels Dracs sap jugar bé les seves cartes aconseguirà restablir la seva posició a la ciutat i podrà disposar d’una flota pel seu exèrcit de Dothrakis.

Que bonica és Girona

Si les escales de la Catedral de fa dos capítols feien lluir com mai la ciutat, avui són els seus carrers i carrerons els que deixen clar l’encert d’escollir Girona com a escenari.

got2

Estava cantat que l’Arya no moriria per les punyalades i que Lady Crane l’ajudaria a sobreviure. Com també estava cantat que la Waif l’acabaria trobant. Al més pur estil Terminator les dues noies comencen una persecució pels carrers de la ciutat fins a arribar a on l’Arya tenia Agulla amagada. Com passa amb en Brynden aquí també arreglem una situació d’acció sense veure-la. Personalment trobo que és un error en els dos casos.

Amb la Waif eliminada, l’Arya té via lliure per deixar la Casa de Blanc i Negre i començar el seu retorn cap a Ponent.

Com veieu hem avançat bastant i hem tancat trames soporíferes com la de l’Arya. La batalla pel control de Meereen promet bastant i estic encuriosit per conèixer la missió tan important que obliga a en Varys a marxar. Ja és hora que la sèrie vagi per feina i es deixi de diàlegs intranscendents com els acudits sense gràcia o les virtuts per apunyalar i curar els marits infidels.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda