Joc de trons – The door – spoilers

Arribem a l’equador de la temporada i la sèrie segueix avançant  de forma lenta però segura i sense pausa (si descartem l’episodi 3). A poc a poc veiem com es van formant els bàndols que acabaran lluitant pel Tron de ferro. Alguns de moment no prenen partit i tenen els seus propis maldecaps però sabem que més tard o més d’hora s’hauran de decidir.

Com sempre a partir d’aquest punt trobareu spoilers

Stark o Snow

got1Les coses es comencen a moure al Nord. Al Castell Negre en Jon i la Sansa comencen a fer un recompte de forces amb l’ajuda d’en Davos. El problema sembla que serà a qui seguiran. Serà al bastard dels Stark o a la filla legítima? Pot suposar això un futur enfrontament entre ells? Desconeixem com anirà la relació entre els germans però tots sabem que la Sansa és fàcilment manipulable i en Jon és de massa bona pasta. Just abans d’aquesta reunió veiem a una Sansa com no havíem vist mai, orgullosa i valenta enfrontant-se a en Petyr. A veure si d’una vegada per totes la càndida Sansa treu el caràcter del Nord.

El Tron de Sal ja té propietari

Massa tard la Yara Greyjoy descobreix que el retorn d’en Theon no és el problema del qual s’ha de preocupar. Una dona al capdavant dels fills del Ferro és un canvi massa radical pels membres del clan Greyjoy i amb en Theon fora de la competició, l’Euron es converteix en el candidat ideal. Amb l’Euron coronat sabem que el seu pla consisteix a casar-se amb la Daenerys i conquerir Ponent junts. Està clar que el nou cabdill del clan Greyjoy no coneix el caràcter de la Mare dels Dracs però la flota de vaixells que oferirà com a dot de casament pot arribar a ser un caramel molt llaminer.
Aquest canvi d’estratègia del clan Greyjoy, junt amb la fugida de la Yara i en Theon amb els seus fidels seguidors obre un munt de possibilitats en el mapa de Ponent. S’uniran la Yara i en Theon a l’exèrcit d’en Jon i la Sansa? Acceptarà la Daenerys el matrimoni amb l’Euron a canvi dels vaixells? La batalla pel Tron de ferro es va forjant lentament.

El foc que els uneix a tots

Just després del final del capítol anterior era imprescindible veure la Daenerys. La seva escena és mínima però ens serveix per veure-la al capdavant de tots els khalassar. El comiat d’en Jorah no és més que una manera de tallar amb un personatge que ja ha fet tot el seu recorregut.

got4

Lligat amb el destí de la Daenerys veiem com a Meereen en Tyrion arriba a un acord amb una sacerdotessa de R’hllor. La jove sacerdotessa (sense collaret potser no tan jove) utilitzarà la seva congregació per assegurar el regnat de la Khaleesi, ja que segons les seves profecies ella és l’escollida pel seu Déu. Cal recordar que durant un temps Stannis també va ser l’escollit de R’hllor i ja sabeu com va acabar.

La noia sense nom i sense argument

Ja vaig dir que la trama de l’Arya s’estava allargant més de necessari i que calia buscar-li una sortida. Doncs sembla que seguim sense trobar-la. La petita dels Stark segueix entrenant-se a la Casa de Blanc i Negre on sembla que ens quedarem una bona temporada. L’obra de teatre no serveix per més que per omplir minuts, ensenyar Girona i mostrar un parell de pits.
O fem alguna cosa o l’Arya es convertirà en un personatge sense gràcia.

Respostes

De manera força sorprenent el personatge d’en Bran ens ha donat resposta a dos grans enigmes de la sèrie en un mateix capítol.

got2En un dels seus viatges en el temps veiem com els Nens verds són els culpables de l’aparició dels Caminants Blancs. L’extermini de la seva raça per culpa dels humans obliga als nens verds a utilitzar la seva màgia per convertir humans en armes vivents. Tot sembla indicar que en algun moment van escapar del seu control i van convertir-se en un exèrcit independent que no obeeix a ningú.

hodorEl mateix Bran ens serveix per descobrir la història d’en Hodor. Si la visita a la Torre de l’Alegria ja semblava indicar que els viatges en el temps d’en Bran podien alterar la història, aquest capítol ho deixa clar. En Hodor és com és a causa d’una paradoxa temporal que en Bran crea al posseir-lo en el moment de la seva mort. “Hold the door” (aguanta la porta) li crida desesperada la Meera Reed a un Hodor adult mentre en Bran l’està posseint intentant fugir dels Caminants Blancs i “Hold the door” no deixa de repetir entre convulsions un jove Wyllis molts anys abans. Aquest “Hold the door” repetit mil i una vegades s’acaba convertint en l’única paraula que en Wyllis podrà pronunciar a partir d’aquell moment: Hodor.

M’agradarà veure com s’arreglarà aquesta escena en la versió doblada. Hold the door, ho the dor, hodor no és el mateix que Aguanta la puerta, Agua la puer, Hodor.

Deixant de banda la intensitat del moment aquesta capacitat d’afectar el passat obre moltes possibilitats (i moltes preguntes) als futurs arguments de Joc de Trons.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda