Joc de Trons – Winds of Winter – spoilers

Tard o d’hora tot s’acaba i Joc de Trons no és una excepció. El desè capítol ha posat punt final a una gran temporada que ha portat un ritme ascendent des del primer capítol fins a arribar a l’èpic desenllaç d’aquesta setmana. Però a tot cal trobar-hi la part positiva. Penseu que des d’avui ja no haurem de fer malabars per esquivar tertúlies radiofòniques de dilluns al matí, articles de blogs publicats a les quatre de la matinada i qualsevol contacte amb qualsevol xarxa social existent per evitar spoilers.

A partir d’aquest punt spoilers sobre el final de temporada de Joc de Trons

La gran llibreria

Començo el resum amb la part menys important del capítol. En Sam i la Gilly finalment han acabat el seu viatge a Antigua. Allà els rep un maestre força repel·lent que acaba per donar permís a en Sam per utilitzar la biblioteca. Al descobrir la immensa quantitat de llibres que tindrà a la seva disposició en Sam es converteix en l’home més feliç del món. Veurem on ens porta aquesta història però és la que veig més clara. Quants anys pot tardar en Sam a convertir-se en gran maestre? L’única explicació és que en el procés d’aprenentatge descobreixi com forjar acer valiri i abandoni els estudis a mig fer.

Noves aliances

got3Ja sabem on es va encaminar en Varys fa un parell de capítols i perquè en Tyrion no el podia acompanyar. Si ja hauria estat dolent que un Lannister es presentés de cop i volta al regne de Dorne, imagineu que hauria passat al coincidir amb la visita de la Olenna Tyrell. Totalment fan d’aquesta dona. Així doncs ja tenim tres cases al servei de la Daenerys.

Lligant amb la Mare dels Dracs trobem una de les aliances més estranyes però més sòlides. Otorgar el títol de Mà de la Reina a en Tyrion és una jugada mestre de la jove Daenerys. La millor manera d’assegurar la lleialtat del nan és valorant la seva feina i utilitzant els seus consells.

No només tenim nous pactes i amistats a Meereen i Dorne, a Ponent no es queden curts. Ja vam veure com l’ajuda d’en Petyr va ser indispensable per guanyar els Bolton però això no li garanteix la confiança de la Sansa. La confessió sobre els seus objectius no convenç a la jove Stark que per primera vegada a la sèrie, sembla actuar de forma intel·ligent. La relació amb en Jon també sembla funcionar prou bé, veurem què passarà quan sigui de domini públic el veritable origen d’en Jon.

La Torre de l’Alegria

Era una de les teories més comentades pels fans de la sèrie i dels llibres i finalment s’ha confirmat. En Jon Snow és més del que tothom pensa. El bastard de Winterfell té sang més noble que molts dels nobles que l’acompanyen i més que els seus propis germans. Fill de gel i foc en Jon és el resultat de l’amor entre la Lyanna Stark i en Raegar Targaryen. No volíeu caldo? Doncs dues tasses.

Camí de Ponent

L’última escena de la Daenerys Targaryen marca el que serà la setena temporada. Un espectacular desplegament naval per desembarcar a Ponent i començar la conquesta del tron. La flota de la Daenerys està formada pel gruix dels seus aliats més els vaixells conquistats dels amos de Yunkai i les altres ciutats. Banderes Targaryen es barregen amb banderes Greyjoy i de Dorne (gràcies Àlex per tenir més bon ull que jo).

El Rei del Nord

Fa temps se’ns va posar la pell de gallina amb tots els senyors del Nord aclamant en Robb Stark amb el títol de Rei del Nord però res comparable amb el que hem sentit aquesta vegada. La condició de bastard d’en Jon el posa en una situació molt més feble que el seu difunt germà però les seves darreres gestes li donen un marge de confiança. Això unit a una brillant Lyanna Mormont que li dóna ple suport fa que el Nord torni a estar unit com ho havia estat abans. El Rei del Nord torna a alçar-se i aquesta vegada sembla que amb més força del que va fer-ho la primera vegada. M’han faltat unes paraules de suport de la Sansa o una consideració cap a ella per part d’en Jon per fer rodona l’escena però segurament serà un camí que s’explorarà a la setena temporada.

got2

També faltarà veure si l’exili forçat de la Melissandre té alguna conseqüència o si la trama de la sacerdotessa roja acaba aquí.

La venjança de l’Arya

Una de les sorpreses del capítol té com a protagonista l’Arya Stark. Quan semblava clar que el destí d’en Walder Frey era acabar mort a les mans d’en Jaime o d’un dels seus fills, descobrim que és la petita Stark qui acaba amb ell.
Utilitzant les tècniques apreses a la Casa de Blanc i Negre i amb una sang freda espectacular, l’Arya esborra un altre nom de la seva llista.

Llarga vida a la Reina

Acabo l’última entrada de la temporada de Joc de Trons amb l’inici del capítol. Els espectaculars quinze primers minuts d’aquest capítol ens han deixat amb la boca oberta. El ritme, la música, el montatge…si la batalla del capítol anterior estava ben cuidada, aquesta escena no ho estava menys.

got1

La venjança és un plat que es serveix fred i les maquinacions de la Cersei són cruels a més no poder. Aprofitant el seu propi judici per reunir el High Sparrow i tots els seus seguidors al Septe, la Cersei posa en marxa el seu pla que consisteix a acabar amb tots els seus enemics d’un sol cop. Preparar-ho tot per fer esclatar el foc Valiri i acabar amb qualsevol que estigui dins el radi de l’explosió mostra el caràcter fred i maquiavèl·lic de la reina mare. Suposo que l’únic que no podia preveure la Cersei era la reacció del seu fill Tommen però no sembla que el seu suïcidi l’afecti gaire. La desesperació de la Margaery quan intueix que alguna cosa no rutlla bé és espectacular. Llàstima que no tornarem a veure-la.

Tampoc em voldria trobar a la pell de la septa que ha quedat viva.got5

Acabada la seva feina amb els Frey, en Jaime torna a Port Reial just a temps per veure la coronació de la seva germana. He llegit molt sobre la mirada final entre germans però personalment no hi veig més que satisfacció per aconseguir un objectiu.

Final de temporada. 

A diferència d’altres temporades, el ritme d’aquesta ha sigut constant i ascendent. Tots els capítols anteriors han servit per posar les peces necessàries per arribar a dos dels millors capítols de la sèrie (encara que per motius diferents) i obrir un camí de cara a la setena temporada. Ara ens quedarà esperar un any fins a veure el gran conflicte que s’està preparant. No patiu, passarà de pressa. Si més no us podeu consolar pensant que encara hi ha estranys espècimens que fa cinc anys que esperem un llibre d’una saga que vam començar fa més de deu anys…

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda