Justice League Dark

Fa temps que penso – i els que llegiu el blog de forma habitual ho podeu confirmar – que Warner i DC s’haurien de centrar més en el mercat d’animació i donar-li més pes i importància de la que té ara mateix. Mentre que en el cinema DC perd per golejada a cada nova pel·lícula i a la televisió va a la par amb Marvel, és en el món de les pel·lícules animades on ha trobat una fórmula perfecte per ser líder.

El DC Universe Animated Original Movies se centra en adaptacions de les novel·les gràfiques més conegudes dels personatges més rellevant de l’editorial però també en donar protagonisme a d’altres personatges no tan coneguts pel gran públic. Aquesta entrega n’és un bon exemple. Al costat d’en Batman, trobem personatges menys coneguts com Constantine o Zatanna i un que poden ser totalment desconeguts pel gran públic com Deadman, Jason Blood/Etrigan o La cosa del pantano. Com no podia ser de cap altra manera Justice League Dark també té cameos de personatges rellevants com Superman, Wonder woman o Green Lantern.

Arreu del món la gent normal comença a patir visions que la porten a cometre crims contra innocents. Superats per la situació els membres de la Lliga de la Justícia estan convençuts que darrere aquests fets s’amaga una màgia fosca. Escèptic amb aquesta decisió en Batman decideix investigar pel seu compte. La irrupció d’en Deadman el portarà a reunir-se amb en John Constantine, expert en arts demoníaques i la Zatanna, mestra en màgia. Junts s’enfrontaran a Destiny, un sinistre mag de l’època del Rei Artur que vol recuperar els seus poders.

Justice League Dark manté el nivell de qualitat de les grans entregues de l’univers animat de DC. Personatges interessants, carismàtics i ben definits, argument interessant i un bon ritme que divideix la pel·lícula en presentació dels fets i introducció dels personatges fins al desenllaç final en una espectacular escena d’acció. Aquest nivell no és casualitat, com acostuma a passar en les bones entregues de l’univers animat de DC, ens trobem amb Jay Oliva darrere les càmeres. Oliva que és responsable dels storyboards d’Ant-man o Man of Steel, també és el director d’altres títols com Batman. The dark night returns, Batman vs Robin, Batman: Bad Blood o Assault on Arkham, totes molt recomanables.

Jason O’Mara i Rosario Dawson tornen a posar veus a Batman i Wonder Woman, respectivament i Matt Ryan recupera en versió animada el seu paper de John Constantine.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda