La moral americana en un Red Band Trailer

Avui m’ha agafat per sorpresa veure un Red Band Trailer de The Oranges (La hija de mi mejor amigo), una comèdia protagonitzada per Hugh Laurie i Leighton Meester que s’estrenarà aquest octubre a casa nostre. I dic m’ha sorprès ja que no és el tipus de pel·lícula on un s’espera un Red Band Trailer. Dubto molt que trobem escenes pujades de to entre Laurie i Meester i tampoc espero trobar escenes violentes.

El terme Red Band Trailer s’aplica a tots aquells tràilers que, segons el codi de classificació per edats de la MPAA (Motion Picture Association of America), pot ferir la sensibilitats i només es pot emetre en pel·lícules per majors de 17 anys acompanyats d’un adult o en pel·lícules restringides a majors de 17 anys.

Un cop vist el tràiler la meva sorpresa augmenta ja que no trobo motius per classificar-lo d’aquesta manera i la única que puc pensar només respon al sistema de doble moral americà. És possible veure com torturen, disparen i segresten gent però si s’insinua que un adult manté una relació amb una jove (major d’edat) això pot ferir les sensibilitats dels més joves.

Com a exemple m’agradaria que féssiu un cop d’ull a aquests dos tràilers. El primer és el de The Oranges, classificat com a Red Band i on amb prou feines s’insinua un petó entre els dos protagonistes i es fa un acudit sobre l’edat de les pilotes de Hugh Laurie i el segon, de Taken 2, on veiem trets, armes de focs, situacions angoixants i, en canvi, està classificat com PG-13 (pot contenir material poc adequat per menors de 13 anys).

The Oranges

Taken 2

En definitiva, si voleu que una pel·lícula arribi al major nombre d’espectadors no heu de patiu per la sang i el fetge que surten per pantalla, heu de patir per si l’estil de relacions personals que es mostren no s’adeqüen a l’estereotip clàssic. Ah! i ni us passi pel cap que aquestes relacions puguin ser entre persones del mateix sexe! Depravats!

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda