La Roca

Anys abans de perdre el nord amb els robots gegants, Michael Bay era un dels grans del cinema d’acció i La Roca va ser la seva obra mestra. La pel·lícula tenia tots els ingredients per convertir-se en l’èxit que va ser l’any 96 i la pel·lícula de culte que és avui en dia.

Cansat de la negativa del govern americà de reconèixer les operacions encobertes, el general Francis Hummel (Ed Harris) decideix capturar un grup d’ostatges i retenir-los a la presó d’Alcatraz al mateix temps que amenaça la ciutat amb un atac químic. Un expert en química i un antic espia anglès que porta tancat més de trenta anys seran els únics capaços d’aturar-lo.

En els manuals del cinema d’acció, La Roca hauria de ser el primer i únic exemple per tothom. El ritme trepidant, les escenes d’acció i la manera de lligar-les són un referent per tots els fans del gènere. Poques pel·lícules poden presumir d’una primera escena com la de La Roca on s’expliquen sense explicar-les les motivacions del general Hummel.

La Roca és d’aquelles pel·lícules que aconsegueix reunir tots els ingredients per convertir-se en èxit assegurat. Junt amb el treball de direcció de Bay tenim tres grans actors que interpreten tres grans papers. Ed Harris, Nicolas Cage i Sean Connery ens ofereixen unes brillants interpretacions que han convertit els seus personatges en icones del gènere. El tàndem protagonista format per Cage i Connery funciona a la perfecció i la seva química en pantalla és total. Al mateix temps Ed Harris construeix un antagonista amb una increible presència en pantalla amb el que no és gens difícil simpatitzar. Si això no fos suficient la pel·lícula compta amb una increïble banda sonora de la mà del mestre Hans Zimmer, expert en aquest gènere.

Si hi ha una constant en les pel·lícules de Michael Bay és la llarga duració dels seus treballs. De tots els treballs del director només Dos policias rebeldes té una duració inferior als 120 minuts i La Roca no n’és una excepció però a diferències d’altres els minuts de La Roca passen volant. La pel·lícula ofereix les dosis perfectes d’humor, acció, violència i èpica que la converteixen en la recepta ideal del cinema d’acció. Tot i ser una cinta d’acció la pel·lícula té uns girs de guió sorprenents que mantenen la tensió durant tota l’estona.

Poc més es pot dir d’una de les millors pel·lícules d’acció de tots els temps que ha de ser de visionament obligatori per tot aficionat al cinema. L’únic dolent que es pot dir és que poques pel·lícules han aconseguit arribar al nivell de La Roca i oferir-nos un espectacle similar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda