L’Acocollona’t en fa 10

De veritat ens hem de creure que és casualitat que el mateix any que l’Acocollona’t celebra el desè aniversari, el món visqui una pandèmia causada per un virus? O podem arribar a pensar que alguna de les celebracions que tenien preparades se’ls ha anat de les mans? Sigui com sigui, aquest petit festival nascut a Girona i construït amb la suor, sang i les llàgrimes d’en Paco Cavero, en Jordi Martínez i en David Ruiz celebra la seva desena edició i això és quelcom que cal celebrar.

En un context enrarit per la pandèmia i limitat per les restriccions imposades a la cultura, l’Acocollona’t arranca la seva edició més especial amb molt bona salut, com indiquen les més de 500 produccions que ha rebut el festival. Entre les 25 propostes escollides, en trobem de catalanes, espanyoles, franceses, italianes o nova zelandeses, demostrant el bon estat de salut del món del curtmetratge arreu del món.

Fotograma de “Família” d’Albert Molina

El gruix del festival té lloc el proper cap de setmana del 4, 5 i 6 de desembre, tot i que aquest passat dissabte 28 van començar les activitats amb el ja tradicional Acocoexprés. El clàssic concurs de curtmetratges rodats en 24 hores s’ha adaptat a una versió més casolana per complir amb les restriccions i permetre la màxima participació possible. En previsió el festival també va aprofitar la festivitat de Halloween per organitzar una versió online de la tradicional zombiewalk que sempre l’acompanya.

Fotograma de “No podrás volver nunca” de Mónica Mateo

La inauguració tindrà lloc el divendres 4 de desembre, als cinemes Albeniz Plaça de Girona amb la presentació de curtmetratges fora de concurs i l’actuació en directe del grup gironí A dark reborn que presentarà el seu single “Dust in the ground”, del qual també es projectarà el videoclip. El dissabte i diumenge s’han planificat dues sessions amb la projecció dels curtmetratges a concurs i el festival tancarà portes el dimarts dia 8 amb el lliurament de premis i la cerimònia de clausura. Al web del festival podeu trobar tots els horaris, preus i les mesures de seguretat.

El festival celebra el seu desè aniversari amb la mateixa il·lusió del primer dia i impulsat per la tossuderia, l’esforç i el treball dels seus tres directors i d’un excel·lent grup de voluntaris que el fan possible any rere any. Si ni l’any que s’ha aturat el món ens hem quedat sense Acocollona’t, podem estar segurs que en celebrarem moltes edicions més.

Feliç desena edició, Acocollona’t!

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda