Les aventures d’en Deivid i en JC. Guiris intergalàctics

Han tornat. Si fa dos anys en Deivid i en JC s’enfrontaven a un monstre gegant sortit d’un forat de la Rambla de Figueres, ara seran un bon grapat d’alienígenes els que trauran de polleguera els nostres herois.

L’any 2015 en David Àlvarez i en Jacint Casademont van decidir tirar endavant un projecte propi, autoeditar-se un còmic pensat i dibuixat per ells mateixos. Amb en David als guions i en Jacint als llapissos naixia El forat de la Rambla. Una aventura d’en Deivid i en JC. Van ser 35 pàgines en blanc i negre i que venien al mòdic preu de 2’5€ (el suficient per pagar l’autoedició i el xalet a Marbella dels seus creadors). Aprofitant la notícia real del forat de la Rambla de Figueres, el còmic explica una esbojarrada aventura amb extraterrestres, robots gegants, monstres més gegants i molts cameos d’amics, coneguts i famosos. El còmic va tenir molt bona acceptació i era qüestió de temps que els nostres herois trobessin una nova aventura.

Mantenint l’esperit del primer còmic, aquesta nova aventura enfronta els dos figuerencs a una invasió d’alienigenes incapaços de respectar els valors cívics de la convivència i que pertorben el descans dels dos amics. Si El forat de la Rambla aprofitava un fet curiós de la ciutat de Figueres, aquesta segons entrega va una mica més enllà i hi afegeix una crítica a l’incivisme que pateix la ciutat i els espais turístics propers per part dels centenars de turistes que l’envaeixen cada estiu. Malgrat això no us penseu que ens trobem davant d’un còmic protesta, Guiris intergalàctics és un entreteniment molt divertit ple de referències mitjançant cameos de personatges famosos i d’alguns dels integrants del submón friqui tan actiu a la ciutat de Figueres.

Guiris intergalàctics no només millors en guió, que sense voler convertir-se en un clàssic es mostra més profund i desenvolupat que a la primera entrega, també es nota el pas del temps i la pràctica en el dibuix. En aquesta segona entrega el traç d’en Jacint Casademont és més fi i les seves vinyetes són més vives i complexes. Es noten que els dos anys que han passat entre un còmic i l’altre han servit per millorar la tècnica.

Qualsevol amb prou nassos per tirar endavant un projecte com aquest es mereix tot el meu respecte i, si al mateix temps ho fa amb un producte treballat i fet amb carinyo, encara més. Compreu Les aventures d’en Deivid i en JC. Guiris intergalàctics, per només 2,5€ tindreu un bon còmic a les mans, passareu una bona estona i permetreu que aquests dos artistes figuerencs ens puguin seguir entretenint amb més aventures dels seus alter egos de paper.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda