Les (no tan) guarres de Disney

Sessió de les 16h i sol a la sala. Així és com em vaig disposar a veure Spring Breakers (Harmony Korine, 2013), la peli on un parell de nenes maques de Disney es desmadren. En primer lloc dir que la peli és millor, i diferent, del que esperava i segurament ha decepcionat a molts adolescents que han anat corrents a les sales de cinema esperant veure en “acció” aquestes noies tendres. Tot i que és millor del que esperava reconec que no em va entrar gaire bé i em va costar mantenir l’atenció a la pantalla.

springbreakers01

No tenia molt clar què trobaria un cop començada la pel·lícula, una comèdia tonta? un semi-drama d’adolescents? un conte moral sobre la maldat de les drogues, el sexe, etc…? Doncs en realitat Spring Breakers no és res d’això.
És una peli que retrata/critica una joventut on sembla que res no té importància ni conseqüències. Un retrat que es divideix en dues parts, la primera on es mostra de bogeria i la despreocupació de les quatre protagonistes però on ja s’entreveu el costat fosc d’algunes d’elles i una segona (on la peli es torna més agressiva) on les temptacions i el descontrol s’apoderen d’algunes d’elles que decideixen deixar-se portar per un estil de vida fora de les normes.
Sense arribar al seu nivell la peli intenta assemblar-se més a Kids (escrita, entre altres, per el mateix Harmony) que a la merda aquella de Crossroads que va fer la Britney Spears. I parlant de la diva del pop a destacar un moment on James Franco interpreta una balada de la cantant mentre la violència domina la pantalla.

james_franco

I malgrat que la publicitat i el reclam principal són les quatre noietes (ara en parlaré) és James Franco qui destaca en tota la pel·lícula. James Franco un actor capaç d’interpretar un fumeta a la perfecció però que fumat de veritat és incapaç de presentar una gala dels Oscar. El seu paper de gàngster dóna molt de dinamisme a la peli i sense ell parlaríem d’un videoclip estiuenc de 90 minuts.

De les noies no hi ha gaire cosa a dir. Tot i fer bé el seu paper queda clar que són més un reclam per veure la peli que res més. Si Selena Gómez i Vanessa Hudgens no formessin part del repartiment estic convençut que la repercussió de la peli seria molt menor. Les dues fan bé el seu paper però que mentre Hudgens sembla trobar-se a la seva sala la ex de Justin Bieber (Selena Gómez per si no esteu al cas) sembla una mica fora de lloc (segurament té molt a veure que Hudgens és capaç de fer una cara de guarrilla que Selena no pot ni imaginar). És veritat que van la major part de la pel·lícula en bikinis petits (fins i tots en moment absurds com en un judici) però res més. Buscant Vanessa Hudgens a google trobareu fotos ensenyant més carn (per no dir tota) que la que es veu en aquesta peli i mirant Juegos salvajes trobareu més sexe que el que surt en aquesta peli.

springbreakers03

Si voleu saber més sobre les aventures reals de les guarres Disney us recomano que escolteu aquesta entrega dels Maleïts malparits on veureu que la realitat sempre supera la ficció

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda