1

L’escurçó negre – Secció VHS

blackadderAquesta mateixa setmana un amic em comentava que som una generació nostàlgica. Ens encanta repassar les sèries i pel·lícules de la nostra adolescència i cridar als quatre vents (sovint amb raó) que abans tot era millor. Que amb el volum d’oferta televisiva i cinematogràfica d’avui en dia em passi una setmana revisionant per gust l’Escurçó negre no fa més que reforçar el seu argument.

Abans de ser conegut com a Mr. Bean en Rowan Atkinson ja va interpretar un altre personatge mític, l‘Edmund Blackadder, aquí conegut com l’Edmund l’Escurçó negre. Estrenada per la BBC l’any 1983 i a casa nostra l’any 1989, la sèrie ens explicava les aventures del miserable Edmund Blackadder i els seus intents de fer-se un nom a la cort anglesa.

La sèrie està formada per quatre temporades i cada temporada es basa en un període històric diferent de la història anglesa. La primera temporada està ambientada a l’anglaterra medieval i ens explica una història alternativa on Ricard III mor de forma accidental i Ricard IV es converteix en rei. La segona se centrava en rel regnat d’Elisabeth I (anys 1550 fins al 1600). La tercera a finals del segle divuit, principis del dinou i s’anomena Blackadder the Third i la darrera temporada s’anomena Blackadder goes forth i s’ambienta a la primera guerra mundial. A cada temporada Rowan Atkinson interpreta un descendent de la família Blackadder que intenta fer-se un lloc a la societat. Sempre va acompanyat del seu fidel criat Baldrick (Tony Robinson) i d’un company força ingenu que durant les dues primeres temporades interpreta Tim McInnerny (tot i que també surt a les altres dues temporades) i a les següents interpreta Hugh Laurie.

A part de les quatre temporades també s’han fet uns capítols especials per televisió.

blackadder2A cada temporada l’ambició i l’enginy de l‘Edmund Blackadder augmentava convertint-lo amb el pas del temps en un veritable escurçó capaç de fer qualsevol cosa per aconseguir el seu objectiu, tot el contrari que el seu fidel seguidor que a cada temporada és més miserable i està més maltractat pel seu amo.

L’escurçó negre forma part d’aquelles mítiques sèries angleses com Fawlty Towers, Monty Phyton’s Flying circus, The Young ones o ‘Allo ‘Allo!, que ens va descobrir a tota una generació que existia un humor diferent (i per molts millor) al que estàvem acostumats.

Avui en dia L’Escurçó negre no només és una sèrie que segueix mantenint l’humor com fa trenta anys, també és un interessant viatge en el temps de molts actors britànics. Al costat d’Atkinson trobem Hugh Laurie, Jim Broadbent o Stephen Fry com és més coneguts però també altres que ens faran gràcia com Rik Mayall (The young ones).

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

  1. Un amic molt savi deu ser, aquest que et va fer el comentari 😉 Em sembla que tots els de la nostra generació tenim en un raconet molt especial de la nostra memòria aquesta sèrie memorable. Quins temps aquells en què TV3 feia coses com aquesta… “Baldric, ets un tros de merda!” – Frase per a la posteritat.

Comments are closed.