Making Fun: The story of Funko

Avui en dia, més o menys tothom coneix l’existència dels Funko. Aquestes petites figures s’han convertit en l’objecte de desig de col·leccionistes o dels fans de còmics, pel·lícules, sèries i videojocs. L’empresa té llicenciades la majoria de marques més importants de la cultura pop i d’aquí surt gran part del seu èxit.

Com es va crear aquesta companyia? Quan neix el concepte d’aquest tipus de figura? Aquestes i moltes més preguntes són les que ens hauria de descobrir Making fun: The story of Funko però a l’hora de la veritat només ens ho explica de forma superficial.

Funko neix l’any 1998 de la mà de Mike Becker com una petita empresa dedicada a la fabricació de petits ninots bobbleheads. En els seus inicis la figura més coneguda del seu catàleg és en Big Boy, la mascota de la cadena de restaurants Big Boy Restaurants. Amb el pas dels anys l’empresa s’ha convertit en un referent de la cultura pop.

Malauradament David Romero decideix centrar el seu documental en els fans dels Funko – anomenats Funatics – més que en la companyia i la seva història. Personalment aquest punt de vista m’ha decebut molt. És com veure un documental sobre un grup de música i centrar-nos més en els groupies que en el grup en si. Ja m’interessa veure i conèixer la història d’alguns col·leccionistes però no centrar tres quartes parts del documental en ells. Curiosament Making Fun: The story of Funko ha coincidit amb el retorn de The toys that made us i el documental dels bobbleheads no arriba a la sola de la sabata a cap dels capítols d’aquesta gran sèrie documental.

Un documental decebedor que només ens ofereix una visió superficial i bàsica d’una empresa que genera milions de dòlars en ingressos i que té fans arreu del món.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda