0

Marvel agents of SHIELD – Temporada 5 (spoilers)

Fa temps que Agents of SHIELD ens té acostumats a dividir la temporada en dues parts, dues històries diferents però amb un nexe d’unió que ajuden a no allargar en excés les trames i seguir justificant així les temporades de 22 capítols. Aquesta cinquena no n’ha estat una excepció però, a diferència de la temporada anterior, aquesta cinquena ha estat més regular i amb un nivell global més alt.

Com que és difícil explicar tot el que ha anat passant aquesta cinquena temporada sense spoilers us adverteixo que a partir d’aquest punt en trobareu molts.

El final de la quarta temporada ens va deixar amb la intriga sobre la localització d’en Coulson i el seu equip, el que no podíem imaginar és que no només hauríem d’endevinar l’on, també el quan. Els viatges en el temps no són uns desconeguts a l’univers Marvel (com a mínim a l’univers en paper) però els responsables de la sèrie aconsegueixen mantenir la intriga fins al final de l’episodi doble que inicia la temporada, una bona jugada per mantenir l’atenció i tornar a atraure el públic més descregut com ara un servidor.

La primera part de la temporada se centra en aquest viatge al futur i l’enfrontament entre l’equip de SHIELD i el clan kree que domina amb mà de ferro el poc que queda de la humanitat. Ens trobem davant d’una temporada més fosca, on és fàcil perdre l’esperança i on els membres de l’equip d’en Coulson s’han d’enfrontar a decisions morals molt difícils i que marcaran el seu futur i, de retruc, el seu passat. També porta al personatge de la Daisy a replantejar-se la responsabilitat que impliquen els seus poders. La trama avança d’una forma intensa amb moments memorables com l’aparició d’en Fitz o el capítol on els protagonistes aconsegueixen tornar al seu temps.

Un bon inici per la primera meitat de temporada que ens deixa bons personatges com en Kasius o la pertorbadora Sinara. El fort protagonisme d’en Deke el descobrirem a la segona meitat.

Aquesta segona meitat comença d’una forma una mica més irregular. Seguim amb SHIELD proscrita per les forces de seguretat i amagats en una base oculta anomenada Lighthouse. Aquesta segona part es podria dividir en dues subtrames, l’aparició de HYDRA amb Hale al capdavant i la seva filla Ruby com a terrible adversari a batre i la conversió d’en Glenn Talbot en Graviton.

Graviton és un enemic formidable pel reduït grup d’herois i ajuda a deixar la temporada amb un molt bon regust de boca. La primera part és una mica més fluixa però també ens regala grans moments com les terribles decisions que han de prendre els personatges d’en Fitz i la Yo Yo, dos personatges que evolucionen molt bé i ens deixen dos moments impactants d’aquesta cinquena temporada.

Agents of SHIELD ha renovat per una sisena temporada però ens trobarem davant d’una sèrie diferent. El grup ha canviat i la pèrdua del personatge d’en Coulson estic segur que es notarà molt.

Em costa una mica acceptar la cada vegada més evident separació entre l’univers televisiu i el cinematogràfic. Abans els fets ocorreguts a la gran pantalla tenien gran repercussió a la petita però cada vegada ens trobem a què aquestes repercussions es limiten a un petit comentari o una petita aparició de fons. Els fets ocorreguts a Avengers. Infinity war són de massa rellevància per no veure’s reflectits a la sisena temporada però haurem de veure com ho afronten.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *