0

Marvel’s Agent Carter – petits spoilers –

agentcarter_posterVuit capítols tenen els seus avantatges però també els seus inconvenients. Per una banda et permeten centrar-te en una sola trama principal i anar directe al gra. Tots hem vist sèries amb els 24 capítols reglamentaris que es perden en trames absurdes que no permeten avançar amb la història però, al mateix temps, si el personatge t’agrada, vuit capítols es fan curts. Vols saber més de la seva vida i gaudir més de les seves aventures que s’acaben massa aviat. Marvel’s Agent Carter és un exemple d’aquesta segona situació.

L’èxit del personatge a Capitán América: El primer Vengador i del curtmetratge Agent Carter que anava dins dels extres de Iron man 3 va obrir les portes a la sèrie protagonitzada per Hayley Atwell en el paper de Peggy Carter. És cert que portar Marvel al títol pot tirar enrere a la gent s’ha de dir que Agent Carter s’allunya bastant de l’univers de superherois que està poblant últimament la televisió. Agent Carter és més un thriller d’espionatge que res més. El mateix personatge i l’època en la qual està ambientada limita les aparicions de personatges amb super poders. Recordem que Agent Carter està ambientada als anys 40 i situada just després de Capitán América: El pimer vengador cosa que provoca que les aparicions dels personatges coneguts al cinema siguin molt limitades. De fet aquesta temporada hem vist als Comandos Aulladores, a Howard Stark i (ja he avisat dels spoilers) al Dr. Armin Zola com a cliffhanger de cara a una segona temporada. Aquesta situació cronològica també ens porta a dubtar de fins on arribarà la sèrie. Veurem un jove Tony Stark? Tindrem picades d’ullet als superherois que aniran poblant la Terra? És un dels misteris de la sèrie però no  ha de marcar el seu ritme, Agent Carter té molt bones històries que explicar de forma individual sense necessitat de recórrer als personatges més coneguts.

Agent Carter està pensada per entretenir, no és la millor sèrie d’espies (ja tenim The Americans) ni tampoc pretén ser-ho. És una sèrie que ens serveix d’unió entre l’inici de l’univers cinematogràfic de Marvel fins a l’actualitat (de fet Peggy Carter té un cameo a Capitán América: Soldado de Invierno i està acreditada a Avengers: la era de Ultron), un nexe que no seria necessari però que als fans dels còmics ens agraden molt. Volem saber tot el que va passar i com va passar. Però el punt més fort de la sèrie són els seus personatges, concretament dos: la ja mencionada Hayley Atwell com a Peggy Carter i el magnífic James d’Arcy com a Edwyn Jarvis, fidel assistent de Howard Stark i company d’aventures de l’agent Carter. Ells dos donen el to just entre la comèdia i la seriositat que requereix la sèrie i treballen amb una química perfecte.

carter01

Agent Carter és una aproximació diferent de l’univers Marvel, una més humana, allunyada de super poders, emmascarats i d’altres tòpics del gènere que poden apartar els més reticents però, al mateix temps, perfectament integrada dintre d’aquest univers. En el primer cop d’ull la vaig comparar molt amb la magnífica Alias de J.J. Abrams, una sèrie que va demostrar que acció, intriga i entreteniment poden conviure en una mateixa sèrie i Agent Carter n’és un nou exemple.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *