Minions

minions_posterSón baixets, es mouen en grup i parlen malament. No, no estic parlant dels Ewoks, parlo dels Minions. L’ any 2010 l’estudi d’animació Illumination va estrenar Gru, el meu dolent preferit, un film d’animació entretingut i que va introduir al món aquestes petites criatures grogues que s’ha convertit en un fenomen de fans.

No eren més que uns secundaris divertits però la seva fama va superar la de la pel·lícula d’on havien sortit. Illumination va voler repetir personatge amb Gru 2 però va quedar clar que el veritable negoci eren els Minions i finalment tenen la seva pròpia peli.

Els Minions ens vol explicar l’origen d’aquestes criatures i d’on ve la seva fascinació per servir als més dolents del planeta. L’expectativa que hi havia per la pel·lícula era molt alta i el seu resultat en taquilla més que satisfactori però com a pel·lícula deixa molt a desitjar.

Com a secundaris de Gru els Minions són molt efectius, són el contrapunt gamberro i insolent d’una pel·lícula per nens però com a protagonistes individuals es queden en poca cosa. Els Minions arriba a entretenir als més petits però deixa completament indiferents els més grans. Per entendre’ns, dosis de 10 o 15 minuts d’aquestes petites criatures fan gracia però durant una hora i mitja es fan pesats.

El problema principal de la pel·lícula és infantilitzar massa els personatges i l’argument. Fer-ho tot massa senzill, massa planer. Els Minions són eixalabrats, inconscients del perill i molt entramaliats però aquí ens trobem amb unes criatures massa simpàtiques i adorables. Com he dit és acceptable pels més petits però es queda molt curta pels més grans i avui en dia això marca una peli d’animació.

minons_portada

Suposo que a Illumination ja li va bé el resultat i no és descartable pensar que aviat tindren un anunci de Els Minions 2 (de fet ja tenim anunciat Gru 3) i és que en taquilla la fórmula funciona però s’hauria de fer un esforç per donar una mica més de qualitat a una saga que està apunt de caure en el mateix parany que Madagascar, tornar-se una paródia d’ella mateixa. De moment el més content és Pierre Coffin, director de tot el relacionat amb Gru i els Minions i l’encarregat de posar les veus a tots ells.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda