Nintendo Switch

Avui comencem una secció nova on us parlarem d’alguna de les nostres aficions, no directament relacionades amb sèries ni cine. I res millor que estrenar aquesta secció parlant de la nova consola de Nintendo, la Switch, de la qual es va rebre nova informació el passat 13 de gener i que arribarà el 3 de març.

Ui, consoles? Ara parlareu d’això? De maquinetes? jo quasi que passo, a mi no m’agradenSi és que sempre esteu enganxats a la pantalla, si és que tot el dia matant a gent, si és queno entenc com us agrada… D’acord, a tu que estàs llegint aquest post potser no t’agrada. Ho has provat? Ui és que a mi passar-me hores davant una pantalla és que no… D’acord. Provem-ho d’una altra manera. A tu potser no t’agrada, però mira al teu voltant. – Vajaara veig que els meus amics estan jugant al Candy Crush mentre d’altres miren al fútbol... ah, i també veig que la meva parella s’ha comprat un PC per jugar a jocs online, ah i la meva filla/neboda juga amb una consola portàtil. Vaja. Fent un recompte ràpid en el meu grup d’amics (nois i noies) més propers, un 80% consumeixen algun tipus de joc. Els videojocs estan aquí, gran part de la societat hi juga en alguna de les seves modalitats i actualment el seu consum supera en facturació a altres formes d’entreteniment com el cine i la música a nivell espanyol. Així doncs, perquè no informar-se una mica del que hi ha? Potser ens sorprendria la qualitat i argument de molts d’ells.

Tornem a la Nintendo Switch. Després del desastre comercial de la última consola de sobretaula, la Wii U, Nintendo ens presenta la seva setena generació de consola de sobretaula. En què consisteix? La Nintendo Switch es podria considerar com a una consola híbrida. Tant es pot utilitzar com a consola de sobretaula connectada a la TV a través d’un dock, com en format portàtil, traient-la d’aquest dock. A vegades és més fàcil veure-ho que explicar-ho.

La Switch ens permet jugar a on sigui, i continuar la partida quan arribem a casa a la TV del menjador/habitació. Només hem de treure els adaptadors on hi ha els botons (Joy-con) i col·locar-los en un suport que serveix com a mando convencional. Una de les novetats que van mostrar en la presentació del gener és que aquests Joy-con tenen control de moviment (similar a la Wii) i generen una vibració que ells anomenen Vibració HD (no entrarem en bromes fàcils… però… ja m’enteneu…). Els Joy-con també es poden utilitzar cadascun d’ells com a mandos separats per jugar a dobles al Mario Kart o Street Fighter però el risc de pinçar algun nervi amb uns mandos tant petits és alt. Consulteu a la mútua abans de jugar.

Per fer-ho fàcil us volia exposar el pros i contres del llançament d’aquesta nova consola (sempre des del meu punt de vista totalment subjectiu i ponderat).

Contres:

  • Preu excessiu. Actualment podem trobar els dos models de llançament a 319€ a Amazon sense cap tipus de joc. A EEUU surt per 299$ i a Japó al canvi surt per uns 250€. Així no. Si realment vols petar el mercat surt a 250€, que si hi sumes algun joc de llançament només t’hagis de gastar 299€. Tampoc hem d’oblidar els preus tant elevats dels perifèrics anunciats. Totalment passat de voltes.
  • Online de pagament. Nintendo s’apunta a la tendència de fer pagar per una subscripció premium, que permetrà jugar online i descarregar jocs de NES i SNES gratuitament (que aniran esborrant-se i canviant cada mes). Primer de tot, el catàleg de Nintendo mai ha estat excessivament volcat a la vessant online, de manera que els usuaris potser no estaran interessats en gastar-se aquest import extra. Segon, jocs de fa 20 anys gratis durant 1 mes i després els borres. Però quina puta broma és això?
  • Catàleg empreses del sector. Les últimes consoles de sobretaula de Nintendo han patit un abandonament gradual per part de grans empreses del sector com Electronic Arts, Capcom, Ubisoft… deixant sola a Nintendo produint jocs. Això provoca un catàleg escàs i que certs llançaments estrella no arribin mai. Sembla que aquesta tendència està canviant amb la Switch, però els primers mesos seran decisius per comprovar si es manté l’interés per fer jocs per ella, o torna a passar el mateix.

 

Pros:

  • Jocs Nintendo. Un dia vaig sentir una frase que deia “Nintendo és la millor desenvolupadora de software i la pitjor desenvolupant hardware” i no anava molt desencaminat. La majoria dels jocs de Nintendo són d’alt nivell, tant a nivell jugable com visual. Qualsevol persona els pots provar i passar-s’ho bé ràpidament. Amb una consola Nintendo saps que tindràs jocs d’en Mario, Legend of Zelda, Mario Kart, Smash Bros, Pikmin… I que mai fallen. Per mi, que sóc un tio ponderat, amb això ja en tinc prou. Ja n’hi recordo què he escrit als “contres”.
  • El concepte de consola hibrida. Què us diré, a mi la possibilitat de poder moure la consola amunt i avall, emportar-me-la a qualsevoll lloc, jugar als meus jocs i quan arribo a casa continuar a la TV allà mateix me mola. Que sí, que la tindré connectada quasi sempre al dock, però i què? mola.
  • Legend of Zelda. Breath of the Wild. Un joc inicialment pensat per WiiU i que s’ha retrassat per ser també joc de sortida amb la Switch. Aquí teniu el tràiler perquè entengueu perquè el vull tenir:

  • Sempre he dit que un sol joc exclusiu em justifica la compra de la consola… així que SHUT UP AND TAKE MY MONEY.

 

Així doncs, tasques a realitzar a partir del 3 de març. a) Silenciar grups de WhatsApp, b) felicitar el Nadal 2017, c) enviar foto carnet als amics perquè l’enganxin als sopars d) fer petons a les meves nebodes i dir que les estimo, e) cancel.lar subscripció a Netflix (naaah, és broma).

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Àlex Sànchez

Col·laborador ocasional i caòtic. Genero opinions i crítiques totalment subjectives. Utilitzo habitualment paraules malsonants. Em considero fan de Miyazaki i Hosoda. El cine i la tele són la meva quarta afició preferida.