No entenc Girls

Fa poc he llegit “Les 50 ombres d’en Grey“, el primer llibre d’una trilogia que està triomfant arreu del món. A mi em va semblar fluix, avorrit i mal escrit però al comentar-ho amb una amiga que s’ha llegit la trilogia sencera la seva resposta em va sorprendre. És un llibre per dones. Amb aquesta resposta queda clar que qualsevol criteri o opinió que pugui tenir queda anul·lat pel fet de ser home. La qual cosa em fa pensar si el mateix em passa amb Girls, la sèrie és fluixa i buida com em sembla a mi o potser no tinc un punt de vista prou femení per valorar-la?

Girls es presenta el 2012 de la mà de Lena Dunham i la cadena HBO com una versió jove i independent de Sex and the City. La base és molt semblant a la de la sèrie que va catapultar Sarah Jessica Parker, un grup de quatre amigues molt diferents que viuen a Nova York. A diferència de Sex and the City la versió de Dunham fuig de l’elitisme i el luxe per mostrar un estil de vida més jove i independent. Les noies volten els vint, vint-i-cinc anys, no vesteixen a la moda i fan els possibles per buscar feina i sobreviure en una gran ciutat. Malgrat aquest canvi generacional Girls cau en un tópic bàsic, utilitza els mateixos estereotips que qualsevol comèdia, drama, etc. basada en un grup d’amics. Tenim la jove lliberal i bohèmia, la tímida i innocent (i en aquest cas verge), la guapa però emocionalment perduda i la clàssica jove que dubte sobre el seu futur i el seu lloc al món. Aquesta utilització dels estereotips més clàssics fan que moltes vegades puguis preveure com actuarà cadascuna d’elles en segons quina situació i resta sorpresa o interès al desenvolupament de les trames. Com a mínim Girls té el valor de mostrar noies reals en un món real, no les esquelètiques (i fregant l’anorexia) protagonistes de Sex and the City.

Em queden dos capítols per acabar la temporada (ja s’està preparant la segona) però dubto que la meva opinió canviï gaire. Tinc la sensació que mai passa res, que simplement els capítols es van succeint sense anar enlloc.

Personalment si vull veure una sèrie que m’ensenyi un estil de vida jove a la ciutat de Nova York recuperaré les dues primeres temporades de How to make it in America que em sembla molt més entretinguda.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda