Pelis amb les que m’ho he passat bé aquest 2016

Ja fa un parell d’anys que vaig decidir que les meves llistes de final d’any se centrarien amb aquelles pelis que m’ho han fet passar bé, independentment de si són bones o no, si van tenir èxit o no o si es van estrenar l’any corresponent o no.

També com cada any la posició és simplement per mantenir un ordre, no una llista de més a menys.

1arrival2.- La llegada

Possiblement la millor peli que he vist aquest any. Emotiva, intel·ligent i colpidora, La llegada és una de les sorpreses de l’any i demostra que la ciència-ficció enfocada d’una manera adulta i seriosa és capaç d’atreure el públic general.

2.- Doctor Strange

Junt amb Black Panther és un dels personatges amb pel·lícula pròpia que menys m’interessava però Marvel em torna a demostrar que sap fer les coses ben fetes i construeix una història d’aventures clàssiques al voltant d’un personatge complicat d’explicar.
El resultat funciona a la perfecció.

beyond13.- Star Trek beyond

No és la millor de les tres pel·lícules de la saga Star Trek d’Abrams però és rodona i aconsegueix oferir les dosis justes d’humor, acció i aventures.
Un capítol llarg de Star Trek que canvia la dinàmica de les pel·lícules anteriors per donar-li un tomb d’aire fresc.
L’humor i l’aventura es tornen a donar la mà en aquesta tercera entrega que sembla tancar una època.

4.- Peter y el dragón

Un conte per nens del qual també poden gaudir els adults.
Veure Peter y el dragón és fer un salt enrere en el temps i tornar a l’edat on els monstres i les fades existien.

independence35.- Independence Day: Contraataque

La meva primera reacció va ser pensa que Emmerich anava curt de pasta i volia aprofitar la moda dels remakes i reboots per cobrir factures. Un cop vista segueixo sense saber si això és veritat però agraeixo l’esforç que ha fet el director per no vendre fum i limitar-se a oferir un entreteniment sense pretensions.

6.- Capitan America: Civil War

Cada cop es fa més difícil fer un top 5 de pelis Marvel. Quan penses que el podi està perfectament definit, arriba una nova entrega i ho tira tot per terra. Civil War és un punt d’inflexió al MCU i una de les millors pel·lícules que podem veure dins aquest univers.

wargames7.- War games

Com pots posar una peli de 1983 en un llistat del 2016? Doncs fàcil, la vaig tornar a veure recentment i és molt millor del 90% de produccions fetes aquest any. Si ets capaç de deixar de banda la tecnologia obsoleta veuràs una pel·lícula perfectament pensada i amb una química brutal entre els protagonistes.

8.- Deadpool

Aposta arriscada per portar a pantalla. Per una banda Deadpool és un personatge poc conegut i per l’altra, Ryan Reynolds ja s’havia carregat dos personatges de còmic. La falta de pressió i la llibertat donada per FOX ha provocat una de les grans sorpreses de l’any.

shallows_poster9.- Room

Room és d’aquelles pel·lícules petites que cada any aconsegueix fer-se un lloc entre les grans i captivar públic i crítica. Room és una puntada a l’estómac que et deixa sense aire per la senzillesa i cruesa de la seva història.

10.- Infierno azul

La reinvenció de Jaws per part de Jaume Collet-Serra no em feia ni fred ni calor però vaig sortir encantat de la pel·lícula. El director barceloní aconsegueix crear tensió com es feia abans, insinuant més que mostrant.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda