0

Pequeños guerreros – Secció VHS

En el meu top ten de director de cinema en Joe Dante hi tindrà sempre un lloc reservat. Tot i que el canvi de segle no li va anar gens bé a la seva filmografia, seves són algunes de les pel·lícules que van marcar la meva adolescència  i que formen part del meu imaginari cinematogràfic. Gremlins, Matinee i les magnífiques Exploradores i El chip prodigioso són seves com també ho és la protagonista del post d’avui: Pequeños guerreros, la que podem considerar com l’última peli bona que va fer.

Pequeños guerreros forma part d’aquelles pel·lícules de cinema d’acció familiar capaces d’entretenir a grans i petits i que han aguantat molt bé el pas de temps. És un cinema per adolescents feta amb gràcia i sense la condescendència que caracteritza la majoria del cinema adolescent que es fa avui dia. Joe Dante va signar una pel·lícula d’acció però camuflada de cinema infantil. Ninots amb motoserres, llançaflames i tot d’estris tallants i punxants, m’agradaria veure la qualificació que tindria la pel·lícula avui en dia.

Cinc anys després que Jurassic Park ens deixés la boca oberta amb el CGI i sis anys abans que Pixar animés les seves joguines, Pequeños guerreros ens deixava amb uns molt bons efectes especials molt ben integrats amb l’acció real. Els efectes especials de Pequeños guerreros es mantenen d’una manera més que digne a ulls d’avui en dia i van ser un espectacle en el seu moment.

No només els efectes han aguantat bé el pas del temps, si no fos per la tecnologia i la roba que veiem en pantalla la pel·lícula pot passar per una estrena recent. Pequeños guerreros té un ritme i un guió que ja voldrien moltes pel·lícules d’avui en dia. Aquest cinema pertany a una generació que molts vam tenir la sort de viure i que ara no podem fer més que transmetre als petits de la casa.

Mentre que hi ha altres títols als quals no ens hem d’acostar per molt que ens pesi la nostàlgia, Pequeños guerreros és d’aquelles amb les que gaudireu si teniu l’oportunitat de recuperar algun dia.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *