Preacher

preacherViolent, irreverent, polèmic, etc. si adaptar bé un còmic al cinema o la televisió ja és complicat no vull ni imaginar les dificultats que ha portat fer-ho amb Predicador.

Creat l’any 1995 per Garth Ennis i Steve Dillon, Preacher són una sèrie de novel·les gràfiques on s’explica la història d’en Jesse Custer, un peculiar predicador que és posseït per una entitat que li atorga el do de La Paraula. Utilitzant-la en Jesse és capaç d’obligar a qualsevol a fer el que ell diu. Armat amb aquest poder i acompanyat de la Tulip i d’en Cassidy – un vampir alcohòlic -, en Jesse comença un viatge per Estats Units per trobar a Déu (i no de forma espiritual) per exigir-li explicacions del motiu pel qual ha abandonat a la humanitat.

Convertit en còmic de culte us podeu imaginar la responsabilitat que implica portar-lo a la petita pantalla. Jo mateix vaig ser molt reticent amb la notícia i tenia molt males sensacions amb el primer tràiler però reconec que passats dos capítols els meus dubtes s’han esvaït. Predicador pot ser una de les sorpreses de l’any.

És evident que una adaptació literal de la novel·la no era possible. Deixant a banda el tema religiós, que ja seria suficient per portar problemes a la cadena, Predicador inclou sexe, violacions, pedofília, zoofília, violència extrema i un llarg etcètera de temes que a Estats Units són tabú a la televisió però sembla que AMC ha trobat el punt just per ser fidel a l’esperit del material original passant pel filtre de la moralitat televisiva. Els temes més tabú encara no els hem tocat però l’humor negre i la violència ja han tret el cap en els primers capítols. No al nivell de la novel·la però sí de manera prou correcta. A més és un molt bon encert la participació de dos dels secundaris de luxe de la novel·la gràfica: Caraculo i El Santo de los Asesinos. El primer un dels millors (i més cruels) secundaris que tindrem i el segons un indicatiu que l’argument de la sèrie seguirà el camí del de la novel·la.

preacher3

Un altre punt a favor és el càsting de la sèrie. Dominic Cooper (en Howard Stark de Marvel) es veu còmode en el paper del pastor Custer i ha captat molt bé el caràcter del personatge, el paper de Joseph Gilgun sembla un regal per qualsevol actor i per Gilgun no ha representat un gran esforç  al ser molt semblant al seu Rudy Wade de Misfits. Per mi l’únic error és el càsting de Ruth Negga com a Tulip O’hare. M’és indiferent que el color de la pell i dels cabells de l’actriu siguin diferents als del personatge del còmic, el problema el trobo en l’actriu. Ja a Agents of SHIELD no m’acavaba de fer el pes i aquí la trobo molt sobreactuada.

Deu capítols per adaptar part d’una novel·la gràfica de culte que té corda per temps si el públic respon bé.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda