0

Prometheus

Havia pensat començar el post sobre la definició del que entenem com a ciència-ficció i com afecta aquesta definició a l’argument i background del film, però he desistit. Em centraré pura i exclusivament en la pel·lícula i el seu argument i no en la ficció de la ciència que ens mostren. He decidit estructurar la meva opinió agrupant els punts positius i negatius per què sigui més clarificador (recurs fàcil quan no es té el do de l’escriptura). Avís! alerta de spoilers.

Positiu 1: Tècnicament és excel·lent. La fotografia i posada a punt és magnífica (especialment destaco la captura dels terrenys prehistòrics), la caracterització dels humanoides “Enginyers” és més que efectiva, i els altres aspectes tècnics (organismes, naus…) estan molt ben realitzats.

Positiu 2: Michael Fassbender és un actoràs. Potser en aquest film no pot acabar d’alliberar el seu potencial, i una mica més de profunditat de personatge seria d’agrair, però tot i les limitacions es nota la seva qualitat.

Negatiu 1: Crec que és difícil trobar un parell de suposats protagonistes amb tant poca química i amb tant poca gràcia. Especialment flagrant és el cas de la Dra. Shaw (Noomi Rapace) que té poc carisma i menys credibilitat. Senyor Scott…perquè no va insistir amb la Natalie Portman?

Negatiu 2: Charlize Theron és una actriu enorme i està absolutament desaprofitada.
Negatiu 3: És norma del sindicat de pel·lícules de ciència-ficció que tota pel·lícula d’expedicions científiques ha de tenir un grup de personatges secundaris gilipolles? Parlem del cas del biòleg. Aviam subnormal, tens una llicenciatura i un doctorat i no penses que si trobes un ésser viu alienígena en forma de serp no l’has d’acariciar? No és una cobra! Què collons hi pintes en una expedició? L’única explicació és que no hi havia ningú més lliure (Uy no señorita, mire usted es que ahora mismo eso de ir cuatro años al espacio no me va demasiado bien, que vaya el nuevo…)
Negatiu 4: Després de sortir del cine i comentar-la de tornada amb el directorfrustat veig que hi ha coses del guió que em vaig perdre. Tot i que la pel·lícula és llarga potser hagués calgut alguns minuts més per clarificar certs aspectes. Potser a Prometheus 2?
Negatiu 5: Sobre el doblatge al català. Un paio de 2,5 metres t’està a punt de matar, tens una escopeta a la mà i la única traducció possible era: – Escolta tu!. PUM. Mort. Mort al traductor.

Després de recopilar els punts positius i negatius semblaria que hauria de ser una  pel·lícula dolenta, però el que vaig sortir amb una bona sensació i que vaig passar una estona entretinguda. Al final això és el que demano. Prometheus és una correcta pel·lícula de ciència ficció però a diferència d’en directorfrustrat no crec que sigui una de les pitjors que s’han fet en els últims temps.

Escrit per Hari Seldon
Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *