Quantico

quanticoPot sobreviure una sèrie a base de cliffhangers, trampes i girs de guió forçats? Doncs Quantico sembla demostrar que és possible.

Quantico ens explica la història d’Alex Parrish (Priyanka Chopra), una agent del FBI acusada de perpetrar el pitjor atac terrorista en territori americà des de l’onze de setembre. Per enganyar (al mateix temps que entretenir) l’espectador la sèrie narra la història mitjançant dues línies temporals. Per una banda veiem l’actualitat, amb Parrish fugint de l’FBI i intentant demostrar la seva inocència i anem intercalant històries del passat quan la mateixa Parrish i la resta de personatges s’entrenaven per ser agents.

Com he dit al principi la sèrie juga a confondre l’espectador, a parar trampes de manera constant. Algunes d’elles són tan evidents que et fan dubtar si són reals o no i algunes tan subtils que no estàs segur si són falses o no. Quantico es podia definir com el Cluedo en imatges. Has d’anar descobrint les petites pistes que et van deixant fins a descobrir el qui i el com.

A Quantico tots els personatges tenen trampes. Cap d’ells és el que sembla a l’inici. A més la doble línia temporal permet veure canvis de comportament i conflictes sense la necessitat d’explicar-los. Aquells que eren amics ara no se suporten i els pitjors enemics ara fan el possible per ajudar-se. Com ha passat? Ni ho sé ni m’importa, quan toqui ja es buscarà alguna història que permeti fer-ho versemblant. La sèrie també juga amb unes trames bastant adolescents amb les relacions entre els protagonistes. Parelles secretes, insinuacions entre companys i relacions diferents segons la línia temporal juguen amb un morbo més propi d’Anatomia de Grey. El component sexual s’explota a fons des del moment que tots els protagonistes són prou atractius per a ser representants de Calvin Klein o Victoria Secret en cas que fallessin l’accés a l’FBI.

quantico4

La sèrie és dolenta? Sí, però un cop hi entres és massa entretingut seguir les pistes i  trampes per a deixar-la. Aquest és un dels punts positius de la sèrie i que fa possible estar-hi enganxat. És tot tan evident que tens la curiositat de veure on va.

Per mi Quantico és una de les sorpreses de la temporada. No per la seva qualitat, pel fet que vaig mirant setmana rere setmana els seus capítols tot i ser conscient de com n’és de dolenta.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda