Qui tot ho vol, tot ho perd

Qui va dir per primera vegada aquesta frase feta fa anys poc es podia pensar que avui en dia es podria utilitzar per descriure un dels grans del cinema. Un senyor que en menys de 30 anys ha estat capaç de crear i destruir una de les grans trilogies del cinema. Si amics, avui toca parlar de George Lucas i el seu Star Wars. I és que fa pocs dies s’han conegut les dates d’estrena de les versions 3D de les últimes merdes seqüeles que el senyor Lucas va fer de la saga galàctica.

L’any 1977 Lucas va aconseguir que una pel·lícula amb un argument senzill i poc pressupost es convertís en una referència a tot el món. Així naixia el mite Star Wars. Tres anys més tard ho va tornar a aconseguir amb L’imperi contraataca, excel·lent continuació que superava l’original en molts aspectes i l’any 1980 tancava la saga amb la irregular El retorn del Jedi. Fins aquí tot perfecte, Lucas havia creat un univers que per molts es va convertir en una religió, una manera de viure i que ja formava part de l’imaginari col·lectiu. Més o menys tothom ha sentit a parlar en algun moment de la Força, els Jedi, en Han Solo, etc.

És a partir d’aquell moment que tot va anar cap avall.

George Lucas, no del tot content amb com havien quedat les pel·lícules, decideix treure una “edició especial” on no només afegeix escenes per “millorar” l’univers Star Wars, s’atreveix a modificar escenes existents que afecten al comportament dels personatges ( Han SEMPRE dispara primer). Uns anys més tard sembla que Lucas vol reconciliar-se amb el públic i fa públic que està preparant una nova trilogia de Star Wars situada anys abans que l’original. La primera d’aquestes tres noves pel·lícules arriba al cinemes l’any 2001 amb el nom de L’amenaça fantasma. Una pel·lícula infantil amb un dels pitjors personatges creat mai al cinema, Jar Jar Binks. Malgrat la decepció de la gent Lucas segueix amb L’atac dels clons i la Venjança dels Sith, segona i tercera part de la trilogia que no fan més que empitjorar la situació. És més, el sr. Lucas no satisfet amb destrossar la saga galàctica torna a editar unes versions de la trilogia original canviant alguns dels actors originals per actors de la nova trilogia.

Ara George Lucas ha decidit que necessita més diners i els fans som una mica curts de gambals ha decidit treure una nova versió de les sis pel·lícules en tres dimensions. Una nova manera de treure diners al públic i d’enfonsar una mica més l’univers Star Wars.

En definitiva que el 20 de setembre i el 11 d’octubre s’estrenen L’Atac dels Clons 3D i La venjança dels Sith 3D als cinemes. A mi no espereu trobar-m’hi però si hi aneu ja m’explicareu què tal.

Si Yoda aixequés el cap…

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda