Reign of the Supermen

Mentre el seu univers cinematogràfic va a la deriva amb remakes i reboots i l’univers televisiu s’està complicant per moments amb múltiples universos, l’univers animat està construint un relat coherent i amb propostes molt interessants.

Reign of the Supermen és la seqüela directa de The death of Superman que es va estrenar l’any 2018 i que segueix l’arc argumental del còmic The death of Superman publicat entre l’any 1992 i 1993.

Sis mesos després de la mort d’en Superman han aparegut quatre versions diferents del superheroi: Superboy, Steel, Cyborg superman y Eradicator. Quatre versions diferents que es dediquen a combatre el crim amb diferents mètodes. Durant un intent d’en Lex Luthor per demostrar que en Superboy és el veritable descendent d’en Superman un exèrcit de Parademons que apareixen per conquerir la Terra per ordres d’en Darkseid. Finalment en Cyborg superman aconsegueix salvar la situació i obtenir l’estatus de superman “real”. En realitat es tracta d’un pla d’en Darkseid per convertir els humans en esclaus. Només l’aparició del veritable Superman aconsegueix impedir aquesta invasió.

Aquesta és la dotzena entrega del DC Animated Movie Univers que és una branca sorgida del DC Animated Original Movies i que està basat en la línia temporal dels The new 52. Aquesta branca temporal es va crear a partir de Justice League: The Flashpoint paradox i que buscava trobar una continuïtat a l’univers animat i deixar enrere les adaptacions d’arc argumentals individuals que s’estaven produint fins aquell moment. De fet la història de The death of Superman (podeu llegir aquí la crítica) ja s’havia adaptat amb Superman: Doomsday, primera pel·lícula animada que va produir Warner.

Després de The death of Superman, Sam Liu repeteix al costat de James Tucker a la direcció del film i mantenen la qualitat oferta en la primera entrega. Reign of the Supermen manté l’estètica introduïda en totes les entregues basades en The new 52 i que ajuden a mantenir la coherència de l’univers. Aquesta coherència també es manté amb el càsting de veus d’aquesta entrega que repeteixen personatges i permeten una familiaritat. Amb el DC Animated Movie Univers, Warner ha aconseguit reunir una plantilla d’actors de renom com Nathan Fillion, Rosario Dawson o Rainn Wilson que s’han fet seus els personatges.

Reign of the Supermen és una nova mostra que a Warner i DC haurien d’aprendre del seu univers animat per traslladar els seus personatges al cinema. Co deixa clar l’escena final aquest univers seguirà creixent amb noves entregues però per ara la següent pel·lícula prevista és l’adaptació de Batman: Hush (Batman: Silencio)

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda