Russian Doll

Viatges en el temps, bucles temporals o realitats paral·leles són temes que la televisió i el cinema porten tocant des de fa molt temps i cada vegada costa més trobar-hi certa originalitat. Per sort, a vegades trobem petites sorpreses com Russian Doll, una sèrie que pot passar desapercebuda però que recomano que no us deixeu perdre.

Cada dia la Nadia (Natasha Lyonne) mor d’una manera diferent i es desperta el dia del seu aniversari. Mitjançant la prova i errors anirà investigant què provoca aquest bucle temporal.

Els més clàssics farem de seguida la comparativa amb  Atrapat en el temps i els més joves amb Feliz día de tu muerte. És evident que el punt de partida és el mateix i que s’inspira lleugerament amb el clàssic de Bill Murray  però Russian Doll va molt més enllà i sap trobar la seva personalitat i ser original. El més difícil de recomanar Russian Doll és intentar explicar el menys possible. És una sèrie plena de detalls i amb una trama prou sorprenent per descobrir-la mentre es va mirant.

Escrita a tres mans per Natasha Lyonne, Lesley Headland i Amy Poehler, Russian Doll comença amb una idea molt bàsica i aleatòria a primer cop d’ull per anar desenvolupant una trama complexa i molt ben lligada on petits detalls que semblen insignificants acaben agafant gran rellevància per portar-nos del punt de partida a un final a l’alçada de la sèrie. En un món on les sèries són devorades sense contemplacions i abandonades per la següent novetat de la llista, Russian Doll mereix un segon visionat per analitzar tots els petits matisos que la formen.

L’altre punt fort de la sèrie és la seva protagonista. Natasha Lyonne té un magnetisme espectacular capaç d’atrapar-te amb la mateixa força quan el seu personatge és insuportable com quan és adorable. Una força interpretativa acompanyada d’uns secundaris a l’alçada de la seva protagonista i de la història.

A tot això cal afegir-hi una duració ideal d’entre 20 i 30 minuts per capítol que fan que la sèrie es limiti a explicar la història que vol explicar-nos sense anar-se’n per les branques.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda