S’acosta el final

fringeAquest divendres Fringe arriba al final després de cinc temporades. Serà una series finale de dues hores on veurem si el pla que en Walter, l’Olivia i en Peter tenen pensat per acabar amb els Observadors és un èxit o un fracàs.

L’espero amb ganes? La resposta és no. Fringe és una sèrie que va començar molt bé, tenia uns tocs de nostàlgia que ens feien recordar el buit deixat per Expedient X i al mateix temps comptava amb trames més complexes i millors efectes especials. Fins i tot era capaç de deixar-nos bocabadats (com a mínim a un servidor) amb el final de la primera temporada, on veiem per primera vegada l’existència d’un univers paral·lel (amb aparició inclosa d’un gran – i tirant a decrèpit – Leonard Nimoy). El problema es va començar a notar a la segona temporada, era com si la sèrie anés donant cops de volant sense tenir molt clar cap on es dirigia o on volia arribar. Aquesta indecisió es va notar molt més a les següents temporades (tres i quatre) on la pràctica habitual era fer com si tot l’anterior no fos rellevant i que l’important era el que passava en aquell moment.

A diferència d’altres sèries que han acabat de forma prematura (Jericho, Kings) o d’altres que no han ni pogut acabar (Rubicon, Firefly) a Fringe se li ha donat la possibilitat d’acabar d’una manera digne (cosa que no sembla estar aprofitant) amb una temporada de 12 capítols per tancar les trames obertes. Si al principi d’aquesta cinquena temporada Fringe tornava a jugar a ser una sèrie diferent on el que comptava era l’argument actual i res de l’anterior, sembla que per la series finale ens espera més del mateix. Evidentment desconec cap on volen portar el final però tot sembla indicar un modifico el futur i res del que ha passat és veritat (vaja, estil Los Serrano però amb J.J. Abrams al davant) cosa que ens deixaria als que portem seguint la sèrie des del principi amb un pam de nas.

Com ja he dit no n’espero res d’aquesta series finale cosa que encara pot jugar a favor meu. Com que el meu nivell d’expectació és molt baix molt dolent hauria de ser per emprenyar-me gaire.

El dia 18 sortirem de dubtes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda