Scorpion

scorpion_posterDe sèries procedimentals n’hi ha un munt, algunes fa anys que les tenim en antena i d’altres intenten fer-se un lloc. És un mercat difícil doncs està molt saturat que costa destacar. Casos policials, analistes criminals i un llarg etcètera de típics i tòpics que busquen repetir la fórmula d’èxit que permet que sèries com CSI, Bones o Castle faci anys  que estan en antena. Scorpion n’és un exemple; sèrie que segueix els estàndard dels procedimentals simples però que aconsegueix destacar amb una peculiaritat, els seus personatges i la química entre ells.

La sèrie està basada en la vida de Walter O’Brien, un geni amb un coeficient intel·lectual excepcional que, junt amb un equip d’experts, col·labora amb Homeland Security d’Estats Units per resoldre casos impossibles. Com podeu veure l’argument no és res de l’altre món, un nou grup d’experts posats al servei del govern per resoldre crims, el que ja hem vist a Mentes criminales, Bones, etc. però com ja he comentat la diferència ve dels personatges, no de la trama.

Excepte Robert Patrick i Eddie Kay Thomas, la resta dels actors són força desconeguts pel gran públic (Kay Thomas tampoc un sonarà pel nom però reconeixereu ràpid la seva cara) però han aconseguit una química de grup que fa funcionar molt bé cada capítol. Part del mèrit és seu, l’altre és, evidentment, de la definició dels personatges per part del creador i guionistes de la sèrie. Nick Santora és qui està al capdavant de la sèrie. Especialitzat en el món de la televisió l’hem vist com a productor o guionista de sèries com Prison Break o El guardian però els dos noms que criden més l’atenció són els productors executius Kurtzman i Orci. La parella de guionistes/productors més influents del moment deixen de banda (aquesta vegada) a Abrams per centrar-se en el projecte de Santora amb, de moment, prou bons resultats.

De moment portem uns quants capítols centrats en trames independents que són molt entretinguts i fan passar una bona estona però no tardarem molt a trobar a faltar una trama central que porti la sèrie cap a algun lloc. Tinc l’esperança que Santora ja ho tingui previst i que no quedi tot en un seguit de capítols que es limiten a començar i acabar perquè seria desaprofitar uns bons personatges.

scorpion

Scorpion no guanyarà cap premi al millor guió o millors personatges però si aconsegueix entretenir i sobresortir una mica en un mercat força saturat.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda