Sex education

Ningú negarà que el sexe ven però es pot tractar de moltes maneres. Pots utilitzar-los com esquer per vendre un producte buit o com a fil conductor per tractar temes més profunds i complexos. Sex education s’emmarca dins d’aquesta segona categoria. El que comença com una sèrie distreta i entretinguda es va convertint en una comèdia on es tracta de manera intel·ligent els complexos i problemes que pateixen molts adolescents a l’hora d’enfrontar-se al sexe.

L’Otis Milburn (Asa Butterflied) és un adolescent introvertit que viu amb la seva mare, una terapeuta sexual que analitza constantment el seu comportament. Quan l’Otis coneix la Maeve Wiley (Emma Mackey) comença una estranya relació d’amistat i de treball en crear un consultori sexual entre companys d’institut.

Com he dit al principi, la base de Sex Education és la de típica comèdia romàntica de noi i noia que es coneixen, es fan amics i no s’adonen que estan enamorats fins que és massa tard però en realitat va molt més enllà. La necessitat de no ser l’últim en perdre la virginitat, el fet d’acceptar-se a un mateix, l’homosexualitat, les necessitats pròpies davant el sexe i un llarg etcètera de temes reals que afecten una generació que viu rodejada per la sexualitat i que no sap com fer-hi front. Amb Sex education rius però també et convida a reflexionar.

Igual que l’argument els personatges principals també veuen dels tòpics però també són més que això. La sèrie té tres protagonistes principals que estan acompanyats per uns brillants secundaris. Entre els principals trobem l’Otis, el típic noi jove marginat que viu intentant passar desapercebut, la Maeve que és la noia “dolenta” però que en realitat és intel·ligent i l’Eric Effiong (Ncuti Gatwa) l’íntim amic de l’Otis que és homosexual i està lluitant per viure la seva sexualitat amb normalitat. Entre els secundaris cal destacar la Gillian Anderson com a doctora Jean F. Milburn. L’antiga agent Scully es converteix en una brillant i exagerada versió de les mares sobreprotectores.

L’únic inconvenient que trobo criticable a Sex Education és la duració dels seus episodis. Entenc que no tingui la duració de vint minuts d’una típica sitcom perquè llavors quedarien capítols massa curts però portar els capítols als 45/50 minuts fa que alguns capítols pateixin una mica de falta de ritme.

Sex education és una gran sèrie que passa molt bé i que et fa passar unes molt bones estones, al mateix temps que et fa pensar en com viuen la sexualitat els jovent d’avui en dia.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda