Show me a hero

show_meDavid Simon torna a la televisió amb Show me a hero, un drama de no ficció de la HBO i basat en el llibre homònim del 1999. Amb William F. Zorzi acompanyant Simon i amb Paul Haggis com a director, Show me a Hero és una minisèrie de sis capítols que s’ha dividit en tres entreges de dues hores de duració.

La sèrie ens situa durant els anys 80-90 a Yonkers, una ciutat al nord de Nova York on les diferències racials són molt pronunciades però on una sentència judicial vol posar fi a aquesta discriminació. El acabat d’escollir alcade Wasicsko s’enfronta a la difícil situació d’uns veïns que no volen llars socials als seus barris i una sentència judicial que pot portar la ciutat a la ruïna si no s’aplica. Tot això mentre intenta conciliar vida laboral amb personal, fa front als oponents polítics i és el blanc de les ires dels ciutadans.

Amb la col·laboració de Haggis, David Simon ens presenta una història coral, amb molts personatges, moltes històries que tenen un punt en comú; la ciutat de Yonkers. I és que aquesta petita ciutat de l’estat de Nova York és un personatge en ella mateixa. Les comparacions són odioses però mentre Pizzolatto va intentar convertir Vinci en un personatge al llarg dels 8 capítols de True detective sense aconseguir-ho, Simon ho aconsegueix en dos. Els personatges són interessants i profunds i formen part d’un trencaclosques que és la ciutat viva de Yonkers. Al mateix temps que juga amb molts personatges la sèrie també juga molt amb el pas del temps. El pas del temps el veiem en petits detalls, converses o fet dels que hem sentit a parlar fa un moment en futur i ara ja és passat. Una continuïtat que pot semblar molt caòtica en un principi però que dóna ritme a la història.

show_me_portada

Show me a hero també és un bon reflex del fràgil equilibri entre política, justícia i ciutadania. De fet els fets que s’expliquen a la sèrie són fets reals dels anys 80 però amb petites variacions es podrien aplicar perfectament a fet d’avui en dia dels Estats Units. Els anys han passat però les diferències i recels no han canviat.

Un dels punts a destacar de la sèrie és el risc que han pres al posar cares molt poc conegudes al capdavant. Oscar Isaac, Carla Quevedo o Ilfenesh Hadera són noms completament desconeguts que t’ajuden a identificar-te amb els seus personatges i que claven els seus papers. Al seu costat trobem grans actors com James Belushi o Alfred Molina en papers secundaris però no per això menys interessants.

show_me3No podia acabar el post sense fer referència a la banda sonora. Quan imaginem el Nova York del carrer, el poble americà normal i corrent a tots ens ve un nom al cap i la sèrie s’aprofita molt d’aquesta idea preconcebuda per basar tota la seva banda sonora en un sol artista, Bruce Springsteen. No seré pas jo qui es queixi. Si hem de tirar de tòpics millor fer-ho amb bon gust.

Show me a hero sembla destinada a convertir-se en una de les grans de l’any tot i no ser una sèrie per a tots els públics però com va dir la cadena fa temps, “It’s not TV. It’s HBO

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda