Silicon Valley

silicon3A primer cop d’ull es podia pensar que Silicon Valley estava destinada a ser la The Big Bang Theory o la IT Crowd d’HBO però des de la primera temporada ens va demostrar com n’està d’allunyada d’elles. Silicon Valley és un drama còmic; una sèrie amb format sitcom però amb un component dramàtic força inesperat.

Acabada la tercera temporada la sèrie sembla voler fer un retorn als orígens. Hem esgotat la trama de Pied Piper i poc quedava per explicar de la revolucionària plataforma de compressió que havien creat en Richard Hendricks (Thomas Middleditch) i el seu equip però ara hem obert un nou camí amb el videochat creat per en Dinesh Chugtai (Kumail Nanjiani). Aquesta nova trama torna a l’equip original a la situació original allunyat de grans companyies i grans capitals.

Com he remarcat a cada entrada sobre Silicon Valley, el més important de la sèrie i el seu punt més fort són els seus personatges. Basats en els estereotips clàssics de les sèries ambientades en el món informàtic, Silicon Valley ens els presenta d’una manera més humana i no com a caricatures. El tímid geni, l’immigrant marginat, el borde antisistema o el gandul sense ofici són les bases sobre les quals s’han creat els personatges principals de la sèrie però sense necessitat d’accentuar o exagerar les seves característiques. Són personatges creïbles i no simples exageracions.

silicon1

Silicon Valley ens serveix per donar un cop d’ull simplificat al funcionament de les grans empreses tecnològiques i el camí que necessita recórrer una petita empresa per intentar triomfar. Tot aquest camí ens el presenta a través dels ulls de l’amistat d’un grup d’amics que, malgrat ser completament diferents, no poden viure els uns sense els altres. Silicon Valley és humor, drama, diversió i, per sobre de tot, amistat.

Amb unes trames més adultes i profundes, allunyades de les bromes fàcils però amb un component humorístic important, Silicon Valley es va consolidant a poc a poc a la graella televisiva. Mentre d’altres apostes d’HBO com Vinyl o Thogetherness (shame on you, HBO) han perdut la batalla de la renovació, Silicon Valley ja està confirmada per una quarta temporada.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda