Sitges 2012 – A fantastic fear of everything

Per mi la gran sorpresa del dissabte. Simon Pegg és sinònim de comèdia i més o menys era força conscient del que anava a veure però no m’esperava passar-m’ho tan bé.

En Jack és un escriptor famós que vol provar fortuna al cinema. Per això realitza una investigació sobre assassins en sèrie per documentar el seu guió. En Jack s’implica tan en la investigació que acaba agafant una por irracional a tot el que l’envolta. Tota aquesta por arriba a límits esbojarrats la nit que en Jack a d’anar a una bugaderia per preparar la roba que haurà de portar a una entrevista.

La pel·lícula és l’òpera prima de Crispian Mills (músic i escriptor anglès) i Chris Hopewell (realitzador de videoclips per grups com RadioHead o The Offspring) i està interpretada per Simon Pegg (Shaun of the Dead). Un Simon Pegg que és capaç d’aguantar tot sol el film més de la meitat dels 90 minuts que dura i que aconsegueix fer-nos riure amb ganes amb la seva actuació. Aquesta primera part de la pel·lícula és el millor de la cinta, amb un Pegg sol al seu pis espantat de tot el que l’envolta i mantinguen un diàleg interior per intentar conservar la raó.

Si l’argument de A fantastic fear of everything ja és força esbojarrat per si sol la realització no es queda enrere. La barreja d’imatge real amb animacions i situacions completament fantàstiques en un món imaginari converteixen la pel·lícula en un espectacle. Molta atenció l’animació del conte de l’eriçó, per una banda esgarrifosa i per l’altre tendra. Tampoc es queda enrere la banda sonora amb una versió de The final countdown i uns raps de Simon Pegg a l’alçada de la pel·lícula.

Jo m’ho vaig passar molt bé, i això que eren quarts de deu del matí i vam arribar al Retiro amb el temps just per entrar i seure. Si podeu mireu-la, si l’humor de Shaun of the Dead o Hot Fuzz us va agradar passareu una bona estona, si el que us va agradar és Paul millor agafeu una peli de l’Adam Sandler.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda