0

Sitges 2012 – Wolf Children

Mamoru Hosoda ens torna a regalar una delícia en format visual. Per aquells que no el conegueu, és el creador de joies de l’anime com  La noia que saltava a través del temps i Summer Wars, aquesta última es va poder veure a Sitges uns anys enrere.
“Ookami kodomo no ame to yuki”, que traduït vindria a ser “Ame i Yuri els nens llop” ( en la versió internacional com a Wolf Children)’, explica la història de la mare de Hana, una jove japonesa que coneix i s’enamora d’un jove que resulta ser un home llop. Tenen una nena (Yuri) i un nen (Ame), i just després del naixement de l’Ame el pare mor. El film narra les dificultats de la Hana de fer créixer dos cadells/nens sempre explicat des del punt de vista d’una Yuri adulta. No em vull allargar en la sinopsi del film perquè val la pena poder visualitzar l’experiència de Hana al llarg del film i les decisions que es prenen.

Com ja passava a Summer Wars i en menor mesura a La noia que saltava a través del temps, les pel·lícules de Hosoda ens mostren aspectes íntims de la cultura japonesa, sobretot basats en la vida rural, on crear vincles amb els veïns es torna imprescindible per a la supervivència. L’amor a la natura que destil·la cap a la fauna i la flora m’ha recordat a la magistral El meu veí Totoro de Miyazaki sensei. Ens trobem davant d’un film que no deixarà indiferent a ningú, un relat intel·ligent que combina moments molt tristos amb espurnes de comèdia, d’una factura tècnica impecable pel que fa a l’animació i la creació d’escenaris. Amb aquesta tercera pel·lícula Mamoru Hosoda es consolida com a la gran esperança de l’animació japonesa.

Escrit per Hari Seldon

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *