Soldier – Kurt Russell

Segons la fitxa de Imdb Soldier es va estrenar el 29 de setembre de 2000 i això significa que tenia 21 tendres anys el dia que vaig anar al cine a veure-la. No és d’estranyar que sortís del cinema força decepcionat, en aquella època era jove i innocent i no podia valorar el cinema com es mereixia. Aquesta decepció inicial ha fet que mai volgués recuperar el film per fer-ne una revisió.

Un cop vista passats els anys i amb l’experiència d’unes primaveres més a sobre puc afirmar que la pel·lícula continua sent dolenta, però és d’aquelles que de dolenta que és es converteix en film de culte o semiculte.

L’argument és simple, en el futur els soldat són entrenats des de nadons convertint-los en màquines de matar. Todd 3465 (Kurt Russell) és el millor d’aquests soldats però es converteix en una eina obsoleta quan apareix la nova generació de super-soldats. Abandonat en un planeta abocador Todd descobreix un grup de colons que li faran recuperar emocions i sentiments que tenia oblidats i… bé, en definitiva en Kurt Russell agafa moltes armes i es carrega de manera violenta un grup de soldats enemics. No ens enganyarem intentant explicar l’argument quan està clar que es tracta d’una peli d’acció on el que importa és el tamany de les explosions i la contundència de les frases (brutal moment on li pregunten a Todd 3465 què pensa fer i la seva resposta és “matarlos a todos, señor).

Amb l’ombra de Snake Plissken sobrevolant el personatge de Todd 3465 en Kurt Russell “interpreta” un personatge pensat per convertir-se en un icona del cinema d’acció però que va passar sense pena ni gloria. A diferència de l’esmentat Plissken en protagonista de Soldier no aconsegueix atraure el públic, en Plissken és carismàtic, dur i tots voldríem ser com ell, en Todd és un paio dur però sense carisma ni emoció. Un dels problemes que arrossega el personatge és que les seves línies de text no ocupen més d’un post-it i Kurt Russell tenia que expressa totes les emocions amb l’expressivitat i, no ens enganyem, demanar a Kurt Russell que sigui expressiu és com demanar a Megan Fox que actuï.

Amb tot un cop vista avui és d’aquelles pelis d’acció que els fans de la sèrie B i les pelis dels 80 trobem tan entretingudes sense saber molt bé el motiu. A més els anys t’ajuden a veure petites coses que s’escapen quan ets jove, us deixo una imatge on es pot veure que el primer que troba Todd al arribar al planeta abocador és l’exoesquelet d’un ésser que podria ben ser una màquina de matar del futur.

Segons el seu guionista (David Webb), l’univers de Soldier és el mateix que el de Blade Runner (ell mateix va co-escriure el guió del mític film de Ridley Scott) però aquesta dada no va fer més que pujar el que avui es coneix com a hype i fer que l’hòstia de la pel·lícula fos pitjor. Més que Blade Runner l’argument i protagonista no deixen de ser una barreja d’ Acorralado, Soldado Universal, Mad Max i una mica de Terminator.

Per cert, el director és Paul Anderson i aquesta va ser la darrera pel·lícula que va signar amb aquest nom abans de començar a fer-se dir Paul W.S. Anderson i fer merdes com Resident Evil, Death Race o Alien vs Predator.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda