Sons of Anarchy – Temp. 1-4

Fa un temps que vaig decidir que em calia fer un cop de cap i buscar la manera de reduir la llista de sèries mítiques pendents que s’anaven apilonant a mesura que passaven els anys. La llista té títols tan importants com Los Soprano i The Wire – sóc conscient que acabo de perdre la poca credibilitat que tenia – però la primera a ser eliminada de la llista va ser The good wife i ara li toca el torn a Sons of Anarchy.

Amb quatre temporades vistes i tres més per veure, crec que és un bon moment per fer unes primeres impressions de la sèrie. Sons of Anarchy ha agafat molt renom i la fama la té ben merescuda. La sèrie és entretinguda, divertida i intensa i, per sobre de tot, és una sèrie que ha construït un univers propi amb uns personatges interessants que s’han fet un lloc a l’imaginari televisiu.

Sons of Anarchy és una sèrie molt directe que no s’entreté amb trames innecessàries o sense sentit. Amb una mitjana de 14 capítols per temporada la sèrie va al gra i cada capítol aporta alguna cosa a la trama. A primer cop d’ull sembla una sèrie senzilla on tot gira al voltant de conspiracions, trames delictives i lluita pel poder però tot i aquesta senzillesa, Sons of Anarchy porta sense repetir-se en cap moment de les quatre temporades vistes fins ara. Fins i tot el canvi de continent de la tercera temporada va molt bé per refrescar-la.

El pilar principal de la sèrie i d’on ve el seu èxit – des del meu punt de vista – és en els personatges. Sons of Anarchy té un protagonista principal, el personatge d’en Jax Teller, interpretat per Charlie Hunnam, però al seu costat l’acompanyen un grup de secundaris amb prou caràcter i personalitat per guanyar-se també el cor dels espectadors. Amb personalitats molt ben definides i ben diferenciades, Sons of Anarchy ens presenta un grup de protagonistes que ens fem nostre i del que tots en tenim un preferit (el meu és en Chibs). A partir de la quarta temporada aquest punt fort baixa una mica amb l’aparició dels aspirants a membres del club, a diferència dels principals aquests són més plans i menys interessants. Hi ha molt de rebombori amb el degoteig de morts de Joc de Trons però Sons of Anarchy no es va quedar enrere en el seu moment. 

A falta de tres temporades per acabar-la i poder-ne tenir una opinió completa veig que les bones crítiques de la sèrie tenen el seu fonament. La sèrie s’ha guanyat la seva fama amb alguns moments memorables i amb la capacitat de mantenir un alt nivell a mesura que passen els capítols.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda