Star Trek 50 anys – La tripulació original (II)

Un dels trets diferencials de Star Trek és el seu esperit pacifista i el seu caràcter explorador. A diferència d’altres films futuristes com Blade Runner, Terminator o, fins i tot, Star Wars, el futur que ens ensenya Star Trek és un futur on la competitivitat i les lluites de poder han deixat pas a l’anhel de coneixement i l’exploració. Un futur on la humanitat conviu amb altres espècies i amb ella mateixa amb pau i harmonia.

Gene Roddenberry va deixar clar aquest concepte amb la gestació de la seva primera tripulació. No només incloïa un membre alienigena, durant la primera temporada la tripulació estava formada per membres de raça blanca, negra i asiàtica, arribant al punt que la segona temporada va incloure un membre de nacionalitat russa.

Leonard McCoy “Bones” (DeForest Kelley)

mccoyEl metge en cap de la USS Enterprise i amic íntim d’en James T. Kirk. És un dels homes de màxima confiança del capità Kirk i, a vegades, la veu de la seva consciència.

Són mítics els enfrontaments entre ell i Spock, amb qui manté una relació d’amor/odi constant per les seves diferències a l’hora d’avaluar situacions. La freda lògica de Spock xoca sempre amb el caràcter d’en McCoy

Després de la missió de cinc anys de la USS Enterprise sota el comandament del capità Kirk però és reclutat de nou durant l’amenaça V’Ger. Després de superar la missió en Leonard McCoy es queda com a cap mèdic a la USS Enterprise.

Montgomery “Scotty” Scott (James Doohan)

scottyL’enginyer de la nau, Scotty és primer oficial i cap d’enginyeria de la USS Enterprise.

Després de la missió de cinc anys, Scotty és l’encarregat de revisar la nova versió de la USS Enterprise NCC-1701 que s’enfronta a l’amenaça V’Ger i forma part de la tripulació durant la crisi amb Khan. Després d’aquesta missió el traslladen a la USS Excelsior. Durant la seva estada a bord de l’Excelsior ajuda a Kirk a robar l’Enterprise per salvar Spock sabotejant-la. Un cop lliure de qualsevol càrrec se reincorpora a la tripulació de la USS Enterprise fins a la desaparició d’en James T. Kirk. En Montgomery Scott és un dels tripulants clàssics que acompanya el primer viatge de la USS Enterprise NCC1701-B quan Kirk desapareix.

Montgomery Scott també desapareix en estranyes circumstàncies al estrellar-se contra una esfera Dyson. En un intent de salvar-se, reconfigura un transportador per mantenir-lo en un cicle indefinit fins que la tripulació de la USS Enterprise D (Star Trek: The next generation) el recupera uns 70 anys després.ç

Nyota Uhura (Nichelle Nichols)

uhuraLa cap de comunicacions de la nau USS Enterprise. Membre de la tripulació original Uhura és assignada com a tinent a la nau i aconsegueix ascendir fins a cap de comunicacions. En una situació d’emergència arriba a agafar el comandament de la nau. Uhura forma part del grup que ajuda a Kirk amb el robatori de la USS Enterprise en la missió de rescat del cos de Spock. Igual que la resta és exonerada dels càrrecs i reprèn les seves tasques de cap de comunicacions.

El nom de Nyota no apareix durant l’etapa clàssica de Star Trek, de fet no és fins al reinici de la saga per part de J.J.Abrams que el nom es pronuncia en pantalla. Nichols ja l’havia esmentat en una entrevista i Shatner l’havia mencionat en un llibre però no formava part de l’univers de la saga.

Com a curiositat Nichols volia deixar el paper després de la primera temporada per tornar al teatre però una conversa amb Martin Luther King Jr. la fa canviar d’opinió. Luther King li destaca la importància que té el seu paper com a referent pels més joves.

Pavel Andreievich Chekov  (Walter Koenig)

chekovEl navegant de la USS Enterprise s’incorpora a la tripulació de la nau durant la segona temporada de la sèrie original. A partir d’aquell moment forma part fix de la tripulació.

Forma part de la tripulació de la USS Enterprise durant la crisi amb V’Ger però després és traslladat a la USS Relliant. Allà és capturat per Khan i utilitzat en contra d’en Kirk gràcies al control mental d’un estrany paràsit. A diferència del capità de la Reliant, en Chekov aconsegueix trencar el control mental i ajudar en Kirk i la resta de la tripulació contra en Khan.

A partir d’aquell moment es manté com a navegant en cap de la USS Enterprise. També forma part del grup que ajuda a en Kirk en el segrest de la nau per rescatar Spock i de la tripulació convidada al vol inaugural de la Enterprise NCC-1701 B

Hikaru Sulu (George Takei)

suluS’incorpora a la USS Enterprise com a oficial científic però acaba treballant com a tercer oficial i timoner.

Després de servir com a timoner a la USS Enterprise sota el comandament del capità Kirk, en Sulu rep un ascens a capità de la USS Excelsior.

Igual que passa amb l’Uhura el nom d’Hikaru apareix molt després de la presentació del personatge. Durant molt temps és conegut simplement com a Sulu. El primer cop que apareix el nom d’Hikaru és en una de les novel·les de Star Trek i queda acceptat quan l’anomenen així a Star Trek VI

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda