Star Trek Discovery

J.J. Abrams va tornar a la fama la saga Star Trek al cinema i ara són Bryan Fuller i Alex Kurtzman el que volen fer el mateix a la televisió. Star Trek neix a la televisió i ha anat tornant a ella al llarg dels anys però no sempre amb èxit. Només els fans de la sèrie han seguit més enllà de The next generation i sèries de la saga com Deep Space Nine, Voyager o Enterprise han passat força desapercebudes pel gran públic. L’aparició de Netflix i el fervor per les sèries que hi ha aquests dies aplanen el camí de l’èxit a Discovery, de la qualitat de la sèrie en dependrà mantenir-se o no.

A diferència del que ens té acostumat Netflix, Star Trek Discovery s’emet de forma setmanal, una manera de fer que molts serièfils tenim gairebé oblidada. De moment hem pogut veure els dos primers episodis que ens han presentat els personatges, l’argument i la cronologia de la sèrie. La primera valoració és molt positiva.

Star Trek Discovery se situa entre Enterprise i la sèrie original i ens explica el conflicte entre la Federació i l’Imperi Klingon. Els dos primers capítols mostren l’inici d’aquest conflicte amb la reunió de les 24 cases Klingon i el detonant que provoca la confrontació. Tot i la cronologia, la sèrie busca vincles amb l’univers amb aparicions de personatges com ara el vulcanià Sarek, és molt difícil que apareguin personatges més coneguts però hi ha un esforç per unificar l’univers.

La sèrie és una barreja del nou estil que Abrams ha aplicat a les pel·lícules i l’esperit de la sèrie original. Es manté el caràcter explorador i reivindicatiu però es potencia l’acció. No ho fa de forma exagerada però el suficient per atraure un nou espectre de públic sense abandonar els seguidors originals. Els avenços tecnològics també juga a favor de Star Trek Discovery. Els efectes especials són d’alt nivell i fan un rentat de cara a la saga – com ha fet el reboot cinematogràfic – però Fuller i Kurtzman mantenen clàssics com el tricorde o la típica pistola làser multifuncions. Tota una declaració d’intencions cap als fans de la saga.

L’estètica de la sèrie també beu molt del nou univers imaginat per Abrams, la prova més concloent és la nova aparença dels Klingon, molt més propera al poc que ens va deixar veure Abrams que a l’aparença original.

Els dos primers capítols també ens serveixen per conèixer la protagonista i el seu caràcter. Sonequa Martin-Green interpreta a Michael Burnham, la “número 1” de la USS Shenzhou. Llàstima que l’origen del personatge està massa vist, personatge humà criat per vulcanians i amb un conflicte entre la seva naturalesa humana i el seu entrenament vulcanià. Us recorda a algú? Pel vist fins ara serà un personatge carismàtic però el que no li acabo de veure és la capacitat de posar-se al nivell d’alguns dels seus predecessors. L’ombra de Kirk i Picard és molt llarga i costa molt sortir-ne.

L’inici ha sigut molt potent, faltarà veure si els onze capítols que queden mantindran el nivell. De moment, molt recomanable.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda