Supergirl

supergirl2A diferència de la rivalitat que hi ha entre Android i Apple, la que existeix entre Marvel i DC és més postureo que cap altra cosa. Pocs fans dels còmics ens podem decantar exclusivament per una de les dues cases de còmics. Es pot ser fan de Batman al mateix temps que t’encanta Spiderman i, alguns encara tenim un petit espai al cor per personatges d’altres editorials més petites. En definitiva, la guerra entre DC i Marvel és més interna que externa i els fans dels superherois n’estem encantats. El que comença al món del còmic amb resultat d’empat tècnic es trasllada amb els anys al cinema amb Marvel com a guanyadora destacada. A la petita pantalla el guanyador és incert. Mentre Marvel Agents of SHIELD, Agent Carter, Daredevil i Jessica Jones, DCArrow, The Flash i Supergirl. La cosina de l’home d’acer és l’última incorporació i ha entrat amb bon peu.

Supergirl és un entreteniment prou digne, molt al nivell de The Flash, la sèrie insígnia de DC. Manté aquest to juvenil que també té la sèrie d’en Barry Allen però sense arribar a la ximpleria que era Smallville en el seu moment.

Visualment està prou aconseguida amb uns efectes bastant dignes. L’argument encara està força per definir però ens trobem als inicis de la primera temporada i podem esperar una mica a veure com evoluciona.

supergirl1

El principal problema es troba en la integració en el món DC. A diferència de Marvel que sembla ser capaç de mantenir un equilibri i una brillant integració amb l’univers cinematogràfic, les sèries de DC van per un camí paral·lel però sense creuar-se amb les seves germanes grans, les pel·lícules. És cert que entre elles es van creuant, els crossovers entre Arrow i Flash ja són un clàssic i no seria d’estranyar que aviat veiéssim un dels dos emmascarats amb la noia d’acer però les pel·lícules viuen apartades. Al ser Supergirl és evident que existeixen les referències a en Superman però les coses no van més enllà. La presència de l’home d’acer s’han limitat a dues aparicions desenfocades i sense mostrar més que un braç, una cama o la capa volant al cel. També faltarà veure si l’univers creat a la televisió s’integra al cinema.

És aquest univers del qual parlava el millor de la sèrie. Com passa amb Arrow i The Flash les referències i aparicions de personatges de còmics són constants. Cal estar molt atent a tothom que apareix en pantalla, ja que d’una manera o altra tots existeixen ja a l’univers DC i la sèrie ens els va presentant encara que sigui de manera anecdòtica. Aquesta magnífica integració a l’univers dels còmics ens fa les delícies als fans que no parem de veure cares conegudes per tot arreu.

PilotCal una menció especial a una de les actrius de la sèrie. Melissa Benoist serà la (guapa) protagonista però qui s’emporta tots els meus aplaudiments és Calista Flockhart. La sempre recordada com Ally McBeal interpreta aquí una executiva capritxosa i egocèntrica que no té res a envejar al mític J.J. Jameson.

Voluntària o involuntàriament la sèrie és un homenatge al món de Superman. Que els pares de Supergirl siguin Dean Cain (La aventuras de Lois y Clark) i Helen Slater (Supergirl – 1984) és simplement brillant o una broma privada entre els encarregats de càsting.

Sense ser tan completa com The Flash, Supergirl és un bon entreteniment.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda