Tadeo Jones 2: El secret del Rei Mides

Després de l’èxit de la primera entrega de les aventures de Tadeo Jones era inevitable que la seqüela arribés tard o d’hora. Ha tardat cinc anys però ja tenim aquí Tadeo Jones 2: El secret del Rei Mides, una segona part amb més aventures i més personatges que conserva el millor de la primera part i afegeix l’experiència d’aquests anys.

Tadeo Jones és un tipus de cinema d’animació que hem anat perdent al llarg dels anys, el cinema d’animació dedicat als més petits. Aquell cinema que no busca dobles sentits a tots els diàlegs ni crear traumes permanents als més petits, un cinema que, simplement, vol entretenir i explicar una aventura on els bons són molt bons i els dolents molt dolents.

La pel·lícula ha fet un salt qualitatiu que no passa desapercebut. Els personatges estan ara més ben modelats i animats. El to còmic del disseny dels personatges fa que tampoc es busqui un gran realisme, un realisme que si trobem més buscat en el disseny dels escenaris. Encara està lluny de poder competir amb les superproduccions nordamericanes de Pixar, Disney o Illumination però no els ha d’envejar res.

Tadeo Jones recupera els personatges de la primera entrega i encerta a l’hora de donar més protagonisme a un personatge una mica desaprofitat a la primera part: La mòmia. El personatge serveix per donar el to d’humor que cedeix en Tadeo i que a la primera part se centrava, sobretot, en els dos personatges animals. Llàstima que gran part d’aquest humor sigui utilitzant tòpics tant americans com espanyols. Utilitzar el vestit de sevillana o d’Elvis en funció del país, les bromes amb els accents o la paella està massa vist i fa que la pel·lícula enyori una mica d’originalitat. Una originalitat que no necessita – ni li demanem – a la història principal però sí que li faria falta en els punts d’humor per buscar algun tret diferencial i una personalitat pròpia.

Igual que passava amb la primera entrega, Tadeo Jones 2, és un producte pensat per entretenir i fer passar una bona estona. Els més petits la gaudiran molt i els més grans passaran una estona entretinguts si es deixen portar pel seu costat més infantil.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda