The big bang met your mother

Setembre i octubre marquen el retorn de moltes de les sèries que segueixo a televisió, entre elles dues de les comèdies que segueixo i que ja porten un grapat d’anys (potser masses) en antena, The big bang theory i How i met your mother.

himym92

Les dues han patit el mateix mal, s’han allargat en excés. Igual que amb Friends (sèrie a la qual HIMYM deu molt) les últimes temporades s’estan fent molt feixugues de seguir, una comèdia o es renova cap a bé o millor deixar-la a temps. HIMYM i TBBT han perdut la frescor i l’originalitat de les primeres temporades i ho han intentat arreglar amb passos indecisos cap al drama i exageració dels personatges la primera i bromes típiques i recolzant la sèrie en un sol personatges la segona.
Cap dels dos mètodes ha funcionat però The Big Bang theory aguanta millor la caiguda.

How i met your mother

himym9Si al principi les situacions de HIMYM eren surrealistes però, fins a cert punt, creïbles ara tot s’ha convertit en una caricatura tan exagerada que no et creus ni els personatges ni què els està passant.
Les excentricitatsdel pesat d’en Mosby, la surrealista entre en Marshall i la Lily, el canvi d’actitud davant la vida de la Robin o la mateixa transformació d’en Barney, que ha deixat de ser l’únic suportable de la sèrie per convertir-lo en un bufó sense gràcia fan que doni gràcies a què algú hagi decidit, finalment, posar fi a l’agonia de la sèrie.
Com a reclam aquesta novena temporada aporta el personatge de la mare a qui ja hem començat a veure interactuar amb algun dels protagonistes. Serà efectiu? O dubto molt, és un rescat que arriba tard i malament.

The Big Bang theory

Com ja he comentat TBBT ha aconseguit parar millor el cop que HIMYM però ho fa sacrificant part de la seva identitat per adaptar-se a un públic general. Al principi la sèrie va aconseguir un fet extraordinari, obrir l’humor freak (geek, nerd, friki o com en vulgueu dir) al món. Si bé tothom reia amb la sèrie els fans de Star Trek, Star Wars, LOTR i d’altres ens fixàvem amb detalls i referències que podien escapar al gran públic i ens feia més nostre la sèrie, ara aquests detalls s’han perdut o minimitzat convertint-la en una més. Segurament s’ha obert a més públic però ha perdut part de la seva essència.
Per altra banda TBBT ha aconseguit fer una cosa que HIMYM no, obrir-se a  nous personatges. La relació Leonard, Penny, Sheldon, Raj i Howard va aconseguir aguantar la sèrie unes tres/quatre temporades però l’aparició d’Amy Farrah Fowler i Bernadette ha aconseguit treure una mica de pes de les espatlles del grup principal i fer més suportables les següents temporades,la sèrie ho agraeix.

tbbt

En resum, per sort How i met your mother acaba aquesta temporada i no haurem d’aguantar més les desventures del depriment d’en Ted Mosby i The Big Bang Theory no hauria de tardar molt a seguir el mateix camí abans que les paranoies d’en Sheldon el deixin de fer divertit i el converteixin en irritant.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda