0

The death of Superman

Els aficionats als còmics som molt conscients que les morts dels superherois són molt relatives. Massa sovint serveixen per tornar a atraure l’atenció del lector cap a un personatge de capa caiguda o per fer una renovació. Tot i això l’anunci de la mort d’un personatge tan rellevant com Superman va cridar molt l’atenció. El còmic original apareix l’any 1993 i l’any 2007 marca l’inici del que avui es coneix com el DC Univers Animated Original Movies

Com he dit ens trobem davant d’un remake a l’univers animat de DC. L’any 2007 Superman: Doomsday va iniciar aquest univers animat però condensant la trama en una sola pel·lícula de 75 minuts que deixava molta cosa sense explicar i retallava molt la història original. Aquesta nova versió està plantejada respectant més l’obra original i es presenta com una sèrie de dues pel·lícules, The death of Superman estrenada aquest 2018 i  Reign of the Supermen que s’estrenarà l’any 2019.

Un monstre imparable ha arribat a la Terra. Al seu pas només deixa mort i destrucció i la Lliga de la Justícia necessita treballar en equip per enfrontar-si. Ben aviat descobriran que només en Superman és capaç de fer-li front però que el preu que haurà de pagar pot ser molt alt.

La pel·lícula està dividida en dues parts molt diferenciades. Una primera meitat ens mostra la part més íntima de l’home d’acer i com fa equilibris entre la vida d’en Clark Kent i la vida d’en Superman. És una part on la trama avança de forma molt lenta i fa que a la pel·lícula li costi arrancar. Tot es revoluciona amb l’aparició d’en Doomsday. A partir d’aquell moment ens trobem davant d’una pel·lícula d’acció on tota la Lliga de la Justícia s’enfronta al monstre i que té el seu punt culminant amb l’enfrontament Superman/Doomsday. Sempre acabo comparant l’univers animat amb el cinematogràfic i sempre acaba perdent el d’acció real. Al cinema hem tingut dues grans baralles amb l’home d’acer com a protagonista i cap de les dues arriba al nivell de la que hem trobat a l’univers animat.

Aquest Univers animat compta ara mateix amb 32 pel·lícules algunes de molt alta qualitat. The death of Superman no estaria entre les millors però tampoc és un desastre com altres títols. També cal tenir en compte que ens trobem davant d’una primera part i que el que està per venir té molt bona pinta amb l’aparició de Superboy (estil New 52), Steel, Eradicator i Cyborg Superman com es va mostrant a les escenes dels títols de crèdit.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *