The Defenders

L’univers televisiu de Marvel està seguint el mateix camí que el seu germà gran, el cinematogràfic. Si al cinema va ser Iron Man qui va començar el camí i va establir les bases, a televisió el responsable va ser Daredevil. A continuació es van anar presentant nous personatges, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist, que es relacionaven directament o a través de secundaris en la seva pròpia sèrie fins a arribar a The Defenders, sèrie que emmirallant-se amb Avengers, reunia els personatges de l’univers televisiu.

The Defenders es pot veure com a continuació de les sèries Marvel de Netflix o com a sèrie independent. Jo mateix no vaig acabar Luke Cage ni començar Iron Fist i l’he pogut seguir sense problemes. Sense entrar en molts detalls – que per això hi ha les sèries individuals – els primers capítols es dediquen a posar al dia els personatges i situar la història per, a partir del quart, començar a desenvolupar la història pròpia de la sèrie.

El fet de tenir només vuit capítols juga molt a favor de The defenders, la fa anar al gra i no entretenir-se en excés però, malgrat això, la sèrie és irregular i amb masses pujades i baixades de ritme. El principal problema ve de les grans diferències entre els quatre protagonistes, mentre la Jessica Jones desborda personalitat per tots costats, en Luke Cage i en Danny Rand tenen el carisma d’una ameba. En Daredevil és interessant però en Matt Murdock segueix sense convèncer. Amb els secundaris passa tres quarts del mateix, tens personatges molt interessants com els interpretats per Sigourney Weaver i Elodie Yung (Elektra), però la resta queda en anecdòtics.

The Defenders barreja unes bones dosis d’acció amb uns punts d’humor interessants. Les converses on participa la Jessica Jones fan pujar el nivell de la sèrie i les baralles on participa l’Elektra la converteixen en un espectacle. El problema és la resta. La indecisió d’en Luke Cage i la innocència d’en Danny Rand, afecten molt el ritme de la sèrie. L’esforç per equilibrar els quatre protagonistes ens obliga a treure protagonisme als més interessants per donar-ne als prescindibles. Si ja tenia poques ganes de veure Luke Cage i Iron Fist abans de The Defenders, ara encara menys.

Malgrat tot, The Defenders es deixa veure i té molts bons moments.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda